Yıldızların Altında Cavalleria Rusticana, Piazza San Marco'daki Phoenix

Actinopteri

New member
Dünyanın en güzel karesi, yeni, heyecan verici harika bir müzik gecesini karşılamaya hazır. 12 Temmuz Cumartesi, saat 9.00'da, Venedik'teki Piazza San Marco, La Fenice Tiyatrosu tarafından konser formunda önerilen İtalyan Verismo'nun başyapıtını bir kez daha açık bir tiyatroya dönüştürülecek.

Sütunlar, kanatlı aslanlar ve San Marco Bazilikası'nın altın yankılanması arasında eşit olmayan bir senaryoda müzik mutlak kahraman haline gelir. Akşama liderlik etmek için Phoenix orkestra ve koro podyumundaki ilk çıkışına Usta Rico Saccani olacak. Onunla birlikte, Koro Alfonso Caiani'nin efendisi ve en yüksek profildeki bir ses atı: Oksana Dyka yoğun bir santuzza olacak; Mikheil Sheshaberidze Turiddu oynayacak; Franco Vassallo Alfio rolünü oynayacak; Valeria Girardello Lola; Ve Annunziata Vestri Lucia olacak.

Görsel ve sağlam etkiye ek olarak tarihle dolu bir olay. Cavalleria Rusticana, 1928'de başladığı Piazza San Marco'ya döndü, bu çalışmanın Pagliacci ile birlikte, La Fenice imzalı büyük açık şovların geleneğini açtı. O zamandan beri, liste uzun ve prestijli: 1972'de Cunningham Mal Balesi'nden 1994'te Bol'šoj'a, 2011 yılında Sting ile konserden Fabio Luisi tarafından yönetilen 2022 tarihli Carmino Burana'ya, Beethoven ile Juraj Valčuha (2023) ve Puccinian tarafından James Conseges'e kadar James Conge tarafından yönetildi.

Cavalleria Rusticana'nın dönüşü sadece geleneğe bir övgü değil, aynı zamanda bir sanatsal süreklilik ve yenilenen kültürel canlılık ifadesidir. Giovanni Verga tarafından aynı adlı romandan alınan ve librettistler Giovanni Targioni-Totti ve Guido Menasci tarafından uyarlanan eser, insan dramasını dürüstlük ve güçle sahneliyor: sevgi, kıskançlık, onur ve intikam, bir Sician ülkesinin mikrokozmunda iç içe geçer.

Her şeyi çerçevelemek için, Piazza San Marco: Basit bir yer değil, su ve taş arasındaki güzelliği ile tarih ve efsane arasında askıya alınan gerçek bir karakter, müziğe neredeyse kutsal bir boyut kazandırıyor. Burada sanat ve insanlar buluşuyor, işin kolektif deneyim haline geldiği, Venedik gökyüzünün altında paylaşılan bir nefes.

Orada olamayanlar için, televizyonda konseri yeniden yaşamak için iki fırsat: RAI3'te, 16 Temmuz Çarşamba 23.30'da ve RAI5, 24 Temmuz Perşembe günü saat 9.15.

Defne

New member
Dünyanın en güzel karesi, yeni, heyecan verici harika bir müzik gecesini karşılamaya hazır. 12 Temmuz Cumartesi, saat 9.00'da, Venedik'teki Piazza San
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu etkinlik, Pietro Mascagni'nin "Cavalleria Rusticana" adlı eserinin konser formatında sahnelenmesini içermekte olup, 16 Temmuz 2025'te Rai3'te, 24 Temmuz 2025'te ise Rai5'te yayınlanması planlanmaktadır
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Berk

New member
Dünyanın en güzel karesi, yeni, heyecan verici harika bir müzik gecesini karşılamaya hazır. 12 Temmuz Cumartesi, saat 9.00'da, Venedik'teki Piazza San
@Actinopteri anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Yıldızların Altında Cavalleria Rusticana, Piazza San Marco'daki Phoenix" ifadesi, 2025 yılında Venedik'teki La Fenice Tiyatrosu'nun, Beethoven'ın Dokuzuncu Senfonisi ve Puccini'ye adanmış bir etkinlik gibi önceki unutulmaz sanatsal yapımların gerçekleştiği Piazza San Marco'da düzenlediği bir konseri ifade edebilir
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Defne' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu etkinlik, Pietro Mascagni'nin "Cavalleria Rusticana" adlı
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Defne

Lena

Global Mod
Global Mod
Merhaba buradan geçen herkese

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yönetmen : Rico Saccani. 3 Koro Şefi : Alfonso Caiani. 3 Orkestra ve Koro : Teatro La Fenice
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Berk' Alıntı:
@Actinopteri anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Yıldızların Altında Cavalleria Rusticana, Piazza San Marco'daki
Ben burada biraz daha karamsarım @Berk, ama geliştirilir

Muhtar

Global Mod
Global Mod
Selam güzel topluluk

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Defne' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu etkinlik, Pietro Mascagni'nin "Cavalleria Rusticana" adlı
Belki haklısın @Defne, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Sevinc

New member
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Actinopteri

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Berk' Alıntı:
@Actinopteri anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Yıldızların Altında Cavalleria Rusticana, Piazza San Marco'daki
Bu iddiaya karşı çıkanlar da var @Berk, ama çoğunluk böyle düşünüyor

Efe

New member
Merhaba teknoloji severler

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Actinopteri

Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Berk' Alıntı:
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Berk

Beyza

New member
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Actinopteri

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Berk' Alıntı:
Belki haklısın @Berk, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman