“Tommy Cash? Kızgınlık da yerinde ve sansür dışında”

Actinopteri

New member
Şarkısı Tommy Cash 'Espresso Macchiato'Estonya'yı temsil edecekEurovision Şarkı Yarışmasıtartışma ve şaşkınlık uyandırıyor, ama ikinci Eddy AnselmiEurovision Şarkı Yarışması'nın yazarı ve uzmanı, Şarkıyı Basel etkinliğinden hariç tutacak veya modifikasyonunu isteyecek aşırılık yok. Adnkronos'ta Anselmi, metinde “mafya” kelimesinin kullanımı ile ilgili olası anlaşmazlıkları en aza indirdi. “Şarkıyı beğendim ve bu benim için rahatsız edici görünmüyor“Dedi.” Joe Pesci'nin bir Amerikan filminde belirli bir İtalyan-Amerikan Brooklyn'de yapmasından daha fazlası yok. Şarkının İtalya'yı etrafta dolaştığını sanmıyorum, ancak yurtdışında İtalyan'ın belirli bir klişesi “. Anselmi, şarkının dilini” brokolino “, Brooklyn'in İtalyan-Amerikalı tarafından konuşulan dilsel çeşitlilikle ve Joe Pesci'nin oynadığı filmlerin karakterleriyle karşılaştırıyor.” 'Zavallı' ile karışan İtalyan-İspanyolca, 'güzel' vaftiz babasının bir filminden çıkmış gibi görünüyor ”diye gözlemliyor.

Uzman için “Ne dışlama için ne de şarkının değiştirilmesini ne de öfkelendirme için aşırılık yok“.” Mafya “kelimesiyle ilgili olarak Anselmi şöyle diyor:” Mafya kelimesini icat ettik, ancak uluslararası jargonun 'büyüyen', 'iyi', 'kahve' ve 'pizza' olarak bir parçası. Rus mafyası olduğunda 'mafya' İngilizce'de de konuşuyoruz. Ne yazık ki, Güney Afrika'nın Hollandalı uluslararası jargona ait 'apartheid'i icat ettiği için kötü bir kelime de icat ettik.

Anselmi ayrıca Francesco Gabbani'den 'Western's Karma'bu da oryantal kültürlere referanslar içeriyordu, ancak tartışmalar uyandırmadı. “Kültürel ödenek düzeyinde bile hiçbir tartışma yoktu.” Ancak uzman, Gabry Ponte tarafından 'All of Italy' şarkısında sunulan İtalya'nın portresinde bir rezerv ifade ediyor San Marino Şarkı Yarışması için seçildi, 8 Mart'ta Eurovision'da küçük devleti temsil edecek şarkıyı seçecek rekabet: “Greve'i bulduğum İtalya'nın portresini daha az seviyorum. Seçildiği Sammarinese seçimini kazanmaya geldiyse Craxi ve madeni paralara yapılan referans değiştirilebilirçünkü İtalya'daki hala tartışmalı bir figüre siyasi bir referans olarak düşünülebilir “.

Öncekiler

Eurovision düzenleme politik olmayan bir olaydır ve yıllar boyunca yarışmaya sunulan birkaç şarkı jeopolitik referanslar nedeniyle değişikliklere uğramıştır veya geri çekilmiştir. Eddy Anselmi bazı önemli örneklerden bahsediyor. 2007'de Ukraynalı şarkıcı Verka Serduchka şarkısının başlığını değiştirmek zorunda kaldıBaşlangıçta sadece 'dans'. Kaçırma, Anselmi'yi açıklayan 'Lasha Tumbai' ifadesini içeriyordu.

Bu, Ukrayna'daki ilk turuncu devrim bağlamında Abbu'ya başvuran Rusya'nın protestolarına neden oldu. Varlık, Ukrayna'yı şarkının başlığına 'Lasha Tumbai' eklemeye dayattı. 2015 yılında Ermenistan, şecere hakkında 'Don't Denny' (inkar etmiyor) sunduErmeni soykırımını ifade eden ve Türkiye'nin protestolarına neden olan bir şarkı. EBU tarafından kabul edilen protestolar ve unvan 'Face the Shadow'da değiştirildi.

Son zamanlarda yapılan bir başka dava 2009 Gürcistan. Bir önceki yıl, ülke Rusya'ya karşı beş günlük savaşla ve Ossezia del Sud ve Abcasia'nın ayrılıkçı cumhuriyetleriyle karşılaşmıştı. 2009 yılında Moskova'daki Eurovision'da Georgia, 'Di Stefane & 3G'yi, Vladimir Putin'e yapılan atıfta bulunduğu iddiasıyla hemen tartışmayı uyandıran bir şarkı olan' Di Stefane & 3G'yi sundu. EBU Gürcistan'dan metni değiştirmesini veya yeni bir şarkı sunmasını istedi. Ülke yarışmayı reddetti ve emekli oldu. Geçen yıl İsrail'in 'Octaber Rain' adlı şarkısının 'Kasırga'da değiştirildiğinden bahsetmiyorum bile, çünkü tema politik olarak hassas kabul edildi. “Tüm bu vakalar jeopolitik gerilimlerin çocuklarıdır “, Estonya şarkısından çok farklı bir bağlam olan Anselmi'yi bitiriyor. (Loredana Errico tarafından)