Tiyatro, XXX Compagnia Castalia’da Aristophanes’in ‘Bulutlar’ sahnesinde

Actinopteri

New member
Vincenzo Zingaro tarafından kurulan ve yönetilen Castalia Company’nin doğumunun otuzuncu yıldönümünde, 17 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında Roma’daki Teatro Arcobaleno’da (Centro Stabile del Classico), Aristophanes’in ‘Le Nuvole’ eserinin tarihi baskısı , Roma ‘La Sapienza’ tarafından uluslararası ‘Bugünün Klasik Tiyatrosu’ projesine eklendi. 1992’de gösteri, ünlü yönetmen, oyuncu ve oyun yazarının Arcobaleno Tiyatrosu’nda (Centro Stabile del Classico) ve prestijli Festivallerde (Ostia Antica, Taormina, Paestum) yürüttüğü Klasik Tiyatro’yu yeniden ziyaret etmenin önemli sürecinin başlangıcını başlattı. , Pompeii, Segesta, Ferento, Stone Theatres, Leuciana, Venosa, Sarsina, Formia), İtalya’da bugüne kadar 500 binden fazla öğrencinin dahil olduğu benzersiz bir kültürel projeye hayat veriyor.

Etkileyici, eğlenceli ve düşündürücü gösteri, izleyicileri MÖ 5. yüzyılda Atina’nın canlı kültürel mayasına yansıtarak kuşatıyor. C., sert hiciv ve şakacı fantezi arasında, önemli sosyal meseleler üzerine düşünmek için nedenler sunuyor ve bugün hala oldukça güncel.

Zingaro, “‘Bulutlar’ın MÖ 423’te gerçekleşen ilk temsilinin üzerinden 2400 yıl geçti ve eserin mesajının gücünü sağlam ve güncel tutmayı ne kadar başardığı etkileyici” diye açıklıyor Zingaro. Aristophanes tarafından anlamsız, tehlikeli fikirlerin kaçakçılığına adanmış alçaklar olarak, diyalektik yeteneğiyle, geçici olanın baştan çıkarmasıyla gençleri kendine çekebildiği, onları gerçek değerlerden uzaklaştırdığı için, bugün televizyon sisteminin yozlaşmasına karşı isyan edilebilir. ve genellikle herhangi bir tutarlılık olmaksızın olguları ve modelleri empoze etmeyi başaran sosyal ağlar”.

“Gençlere kestirme yollardan uzak, olumlu ve yapıcı bir gelecek vizyonu sunarak, toplumumuzu derinden yenilemek çok daha acil görünüyor,” diye ekliyor Zingaro, onları, bireyin eylemlerinin belirleyici olduğu bir topluluğun parçası olarak hissettiriyor. iyiye ve ortak kalkınmaya ağırlık. Yunanlılardan da bu davet geliyor” dedi. Gösteri, Federico Fellini ile ilişkilendirilen sinemada makyaj ve özel efekt ustası Rino Carboni tarafından bu etkinlik için yaratılan muhteşem maskelerden yararlanacak.

16 Mart’ta (18:00), Temsilciler Meclisi Basın Odasında Vincenzo Zingaro’ya kurumsal bir takdir belgesi verilecek. Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, Kültür Müsteşarı Vittorio Sgarbi, Temsilciler Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Federico Mollicone’nin tebrik mesajıyla gelmesi bekleniyor.