Tiyatro, Vincenzo Zingaro’ya Temsilciler Meclisi’nde ‘ulusal mükemmellik’ ödülü verdi

Actinopteri

New member
Vincenzo Zingaro’nun yönetmen, oyuncu, oyun yazarı, Castalia Company ve Arcobaleno Tiyatrosu’nun (Klasik Tiyatro Merkezi) yönetmeni olarak faaliyetinin otuzuncu yıldönümünü kutlamak için, ulusal mükemmellik için özel olarak dövülmüş bir bronz heykel, Temsilciler Meclisi’ne Vincenzo Zingaro’ya teslim edildi. Kurucusu olduğu Oda Kültür Komisyonu Başkanı Federico Mollicone, Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano ve Kültür Müsteşarı Vittorio Sgarbi’nin bu vesileyle gönderdikleri mesajları okudu. Oyuncular Glauco Mauri, Virginia Raffaele, Mariano Rigillo, Leo Gullotta ve Giuseppe Pambieri de video aracılığıyla Zingaro’ya saygı ve tebrik mesajları gönderdi.

“Bu satırları Teatro Arcobaleno (Centro Stabile del Classico) ve tutkulu ve yetenekli sanat yönetmeni için yazdığım için özel bir şükran ve sevgiyle – Kültür Bakanı tarafından gönderilen notu okur – Vincenzo Zingaro bir aktör, yönetmen ve büyük bir oyun yazarı, birçok kaliteli ve başarılı tiyatro etkinliğinin animatörü ve ayrıca Compagna Castalia’nın ve Sanat Yönetmeni olduğu Arcobaleno Tiyatrosu, Centro Stabile del Classico’nun kurucusu. Vincenzo Zingaro’nun değeri, tamamen yenilenmiş ve onu ‘Klasiğin evi’ olarak yeniden lanse etti – devam ediyor – onu ulusal çıkarlara yönelik antik ve modern tiyatronun bir ‘tapınağına’ dönüştürdü… Bu nedenle Vincenzo Zingaro ve Teatro Arcobaleno’nun (Centro Stabile del Classico) eseri bir Klasikleri ve çağdaşlıklarını deneyimlemeye davet Bu, sanat eserine ve bir kültürün olağanüstü sosyal ve medeni değerine bir davettir. s, sevmek, korumak ve gelecek nesillere aktarmakla yükümlüyüz. Gennaro Sangiuliano, Gökkuşağı Tiyatrosu’nun, geçmişin klasikleri ve yorumcuların yetenekleri sayesinde, tarihimizin ne kadar zengin olduğunu, klasik tiyatronun ne kadar çağdaş ve güncel olduğunu keşfeden, kalabalık olan ve hala kalabalık olan bu nesiller olduğunu bitiriyor.

Müsteşar Vittorio Sgarbi’nin alkışı şöyle: “Zingaro, geçmişe sıklıkla hor bakan modaya aldırış etmeden, özgünlüğü alkışlayan aydın sanatçı seçkinleri arasında yer almayı hak ediyor… Bu nedenle, yalnızca takdir ve destek verebilirim, özellikle Kültür Müsteşarı rolünde, Zingaro’nun yıllardır yürüttüğü dahice çalışma, tiyatroya en özgün doğasını yeniden kazandırma, kökenlerin kutsallığının cazibesine kapılma ve yeni ayinlerin destanına açılma”.

Törende ayrıca Temsilciler Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Federico Mollicone’nin takdiri: ì”Yönetmen, oyuncu ve oyun yazarı Vincenzo Zingaro 30 yıldır Yunanistan ve Yunanistan’ı yeniden ziyaret etmek ve temsil etmek için önemli bir proje yürütüyor. Eleştirmenlerin ve seçkin bilim adamlarının makalelerinin de kanıtladığı gibi, “yeni bir soluk” vermeyi başardığı Latin klasikleri – diye açıklıyor – Zingaro, Castalia kültür derneği ile 1992’den beri eşsiz bir proje öneriyor. ortak kültürel köklerimizi ve Avrupa medeniyetini birleştiren kırmızı ipliği hatırlatan klasikler.Ulusal sahnede kendisini güçlü bir şekilde farklılaştıran, hatırı sayılır bir kabul gören, yüzbinlerce genci dahil etmeyi başaran bir proje. Roma’daki Teatro Arcobaleno’da, Centro Stabile del Classico’da yaşam, Roma’nın lehine üstün kültürel ve sosyal ilgi rolü oynuyor. yeni nesiller … Zingaro – Mollicone’yi ekliyor – rap, İtalyan Tiyatrosu’nun mükemmelliğini sunuyor ve sanatsal kariyerinin özgünlüğü, ilhamı ve titizliğiyle kendisini ayırıyor”.