Sinema, ödül Eu.Ro.Pa jeunesse: İtalya ve Fransa “birlikte hayal kuruyor”

Actinopteri

New member
İtalya ve Fransa sinemada “birlikte hayal kuruyor” ve bunu gençler ve Eu.Ro.Pa aracılığıyla yapıyorlar. gençlik. Bugün Roma’da Fransız büyükelçiliğinin merkezi olan Palazzo Farnese’de verilen ödül, “sinemayı ve gençliği İtalya ile Fransa arasındaki ilişki etrafında birleştirmeyi amaçlıyor”. “Sinemayı hayal gücümüzün en güçlü kaynağı” olarak tanımlayan Fransız büyükelçisi Christian Masset böyle söylüyor ve Rhone vadisindeki küçük bir kasabadan Paris’e gelen bir çocukken Visconti, Fellini ve İtalyan filmlerini keşfettiğini hatırlıyor. Neredeyse bir “takıntı” haline gelen Scola. Ve “Bugün size Fransa’nın İtalya büyükelçisi olarak hitap ediyorsam – ödülün ilk baskısının sunumu sırasında yorum yapıyor – bunun nedeni, sinemanızdan büyülenmiş olmam ve o zaman ülkeniz hakkında her şeyi bilmek istememdir”.

Paris-Roma eşleştirme festivalini (Paris’te Dolcevita-sur-seine ve Roma’da Nouvelle Vague sul Tevere) düzenleyen Palatine Derneği ve Film Fest’in yeni nesillere adanmış bağımsız bölümü Alice nella Città tarafından tasarlanan, altı film arasından seçilen en iyi İtalyan ve Fransız filmi ödülü, Paris ve Lazio bölgelerinden 600 ‘yeminli’ lise öğrencisi tarafından verilecek. Palatine’nin başkanı Francesca Pierantozzi, “Parislilerin ve Romalıların (yalnızca değil) eşleştirme partisine ne kadar coşkuyla katıldığını gördüğümüzde, bu partiyi daha genç bir sinemaya da yaymak bizim için doğal göründü” dedi.


Sinema, parti, gençlik, rüya, 6 Temmuz’da Paris’te verilecek ödülün takdimi sırasında defalarca tekrarlanan kelimeler. Cinecittà’nın başkanı Chiara Sbarigia, “gençlerle yalnızca seyirciler, eleştirmenler ve jüri üyeleri açısından değil, aynı zamanda yaratıcılıklarının gelişimi açısından da çalışma” arzusundan bahsediyor. Roma Belediyesi Kültür Meclis Üyesi Miguel Gotor, “yeminli öğrencilerin her birinin kendi zevklerine, arzularına ve ilgi alanlarına genç bir bakış atma fırsatına sahip olacağının” altını çiziyor.

Prix Eu.Ro.Pa (Avrupa, Roma ve Paris kelimelerinden oluşan kısaltma) Jeunesse’nin ilk baskısı için seçilen başlıklar şunlardır: Fransa için, Louis Garrel’den L’Innocent, Lola Quivoron’dan Rodéo, Lise Akoka’dan Les pires ve Romane Gueret, son ikisi İtalya için henüz gösterime girmedi, Nostalgia by Mario Martone, Margins by Niccolò Falsetti ve Chiara by Susanna Nicchiarelli. Alice nella Città’nın yönetmenleri “Palatine ile birlikte, yetişkinler olarak ergenlik çağındaki ilişkimiz, onlar hakkında düşünme şeklimiz ve onlara nasıl bakacağımızı bilmenin önemi hakkında bir tartışma başlatan filmler ve temalar seçtik – açıklıyor Alice nella Città” Fabia Bettini ve Gianluca Giannelli – Bunlar, izleyicinin sınırlarını biraz daha ileriye taşımamıza yardımcı olacağını umduğumuz, çocuklarımızın yeni hassasiyetleriyle bağlantılı küçük olağanüstü normalliklerin hikayeleri.”

“İtalya ve Fransa birlikte çalışırsa daha güçlü olurlar – Büyükelçi Masset ipleri elinde tutuyor ve gelecek yıl ödülün iki ülkenin tüm öğrencilerini kapsayacağını umduğunu ifade ediyor – Ve özlemlerimizi gerçekleştireceğimizden emin olmak için birlikte hayal kurmalıyız. İtalyan ve Fransız sinemasının ortak tarihi”.