Sanremo Giovani 2024'ün 8 finalisti hikayelerini anlatıyor: “Burada olmak bir rüya”

Actinopteri

New member
'Sarà Sanremo'nun sahnesi sekiz genci karşılamaya hazır gıpta ile bakılan dört yer için yarışacak yetenekler Sanremo Festivali 2025'Yeni Teklifler' kategorisinde. Rai1'de prime time'da yayınlanacak yayında, müzik ve yeni keşiflerle dolu bir akşamda halka rehberlik etmeye hazır Carlo Conti ve Alessandro Cattelan yer alacak.Son notaya kadar yarışacak isimler: Angelica Bove, Alex Wyse, Mew, Selmi, Settembre, Vale Lp ve Lil Jolie Etra ve Maria Tomba. Çok sayıda katılımcı arasından seçilen finalistler, yeni ortaya çıkan İtalyan müziğine dair çeşitli bir genel bakışı temsil ediyor. Bunların arasında 'Amici' ve 'X Factor' gibi tanınmış İtalyan yetenek yarışmalarına katılmış sanatçılar da yer alıyor.

Lil Jolieile birlikte yarışmak Vale Lp 'Amici'nin son sayısından yeni çıkmış olan sanatçı, yeni mücadeleye olan coşkusunu şöyle ifade ediyor: “Mutluyum, heyecanlıyım ve minnettarım. Onunla o sahneye çıkmak için sabırsızlanıyorum çünkü sonuçta en güzel şey Birlikte Olmak”. Vale Lp şunu ekliyor: “Bizimkisi müziğin ötesine geçen bir yaşam anlaşmamız. Sanremo'ya gitmek harika bir fırsat olurdu ama biz şarkıya ve gücümüze inanıyoruz. Bizler kaybetmeye alışkın taşra kızlarıyız, bu yüzden daha fazlasını bekliyoruz ama her durumda elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

EylülDaha bir yıl önce 'X Factor' sahnesini süsleyen sanatçı, Napoli'ye ve onun müzik geleneğine olan sevgisini de yanında getiriyor: “Napoli'ye ve Napoliten müziğine tüm biçimleriyle aşığım. Şehrin sahip olduğu her şeyden mutluyum ve Napoli'yi kendi küçük tarzımla temsil ettiğim için de mutluyum.”. X Factor genç şarkıcı için gerçek bir okuldu ve Yetenek koçu Dargen D'amico “bana tüm desteğini gönderdi”. Geçen yılın X Factor edisyonundan diğer iki finalist de, Angelica Bove Ve Selmi. Angelica, “Beklenmedik bir şekilde sakin. Anın tadını çıkarıyorum. Sanremo bu işi yapma seçeneğinin farkına varma fırsatıdır. Yargıcım Ambra mı?” diye konuştuk. O her zaman benimle.” X Factor aşamasından Sanremo Giovani aşamasına geçmeyi pek beklemeyen Selmi için de yoğun bir yıl: “Beklentisiz olma alışkanlığım var.” Ve şunu ekliyor: “Sanremo Benim için büyük bir fırsat ve aynı zamanda bir meydan okuma olmasının yanı sıra bir onur da var.”

İki finalist de bir yetenek yarışmasından geldi Kafese koymak Ve Alex Wyse. Mew, “Çok mutluyum. Garip sesleri olduğu için biraz zor bir şarkı olduğunu kesinlikle biliyorum ama gençlerden çok olumlu tepkiler geldiğini görüyorum ve bu beni mutlu ediyor” diyor. Ve şarkıcı 'Amici'ye katılımından da bahsediyor ve yetenek dahilinde sanatsal yolculuğuna devam etmeme kararı aldığını: “Kendimi yeniden keşfetmeyi başardım”. Ve bu muazzam fırsatın farkındayken şöyle diyor: “Yetenek ve arzu varsa, bir yol her zaman bulunabilir.”

Alex Wyse aynı zamanda Maria De Filippi'nin yeteneğinin bir parçasıydı: “Buraya kadar geldiğim için mutluyum. Bunun için yaşıyorum.” O zaten oldukça fazla sanatsal deneyime sahip bir sanatçı. Sosyal medyada neden büyük isimler arasında yer almadığını soranlara gülümsüyor ve şu yorumu yapıyor: “Herkese teşekkür ediyorum çünkü iltifat almak bana asla nasip olmaz. Ben her zaman kendimde kalmak isterim.” Amadeus'un geçen yıl Sanremo Giovani'ye gitmemesi üzerine şöyle diyor: “Çok isterdim ama hayatta pek çok kötü an var ama her şeyi kabul ediyorum. Şarkı söylüyorum, yazıyorum ve ne olacağına karar vermiyorum.”

Sanremo Bölgesi yarışmasından geliyorlar Maria Tomba Ve Etra. Maria aynı zamanda X Factor'un son edisyonunun da tanınmış yüzü: “İnişler ve çıkışlarla dolu bir yıldı. Yetenek gösterisinden sonra karmaşık bir kişisel dönem geçirdim ama bu bana çok fazla müzik yazmamı sağladı”. San Remo'mu? “Benim için bu bir rüya ve aynı zamanda babama verdiğim bir söz.” Ariston sahnesine çıksa bile pijamalarını göstermeye devam edeceğine söz veriyor: “Benim için bu aynı zamanda nasıl giyinilirse giyinilsin her zaman rahat hissetmenin bir mesajıdır”. Fedez mi? “Yetenek yarışmasında jürimdi ve her zaman çok nazikti.. Umarım onu şaşırtıp Ariston'da yakalarım”. Son olarak Etra: 8 finalist arasında yetenek yarışmasına katılmayan tek kişi. “Dün şarkının adını söylediğimde televizyona ilk çıkışımdı. Bu benim ilk şansım. Yüzlerce gol yedim, bu yüzden burada olmak beni gururlandırıyor.”