Paris 2024: İşte açılış töreninin yıldızları

Actinopteri

New member
Paris Olimpiyatları'nın en çok beklenen anlarından biri ve müziği başrol oyuncusu yapacak. Bu akşam saat 19:30'da Seine Nehri boyunca planlanan Oyunların açılış töreninde birkaç sanatçı canlı performans sergileyecek. Resmi bir onay yok ancak son birkaç günde Lady Gaga ve Céline Dion'un performansı hakkında birkaç söylenti dolaştı. Sonuçta ipuçları eksik değil. İkisi de Paris'te görüldü ve Céline Dion sosyal medyada Louvre Piramidi'nin önünde çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Kanadalı şarkıcı, “Paris'e her döndüğümde, dünyada hala deneyimlenecek çok fazla güzellik ve neşe olduğunu hatırlıyorum” diye yazdı. Paris'i seviyorum ve geri döndüğüm için çok mutluyum.

Sanatçı için, sahneyi terk etmesine neden olan nadir bir nörolojik hastalık olan katı insan sendromunun duyurulmasından sonra sahneye muhteşem bir dönüş olacaktı. Rmc'nin Fransız gazetecisi Thierry Moreau, X'te her ikisinin de Edith Piaf'ın 'La vie en rose' parçasının notaları üzerine bir düet için prova yaptığını ve Céline Dion'un Dior giyeceğini açıkladı. Ancak bu geceki bekleme, dünyanın en popüler Fransız metal grubu olan Gojira için de geçerli. 'Le Parisien'e göre Gojira, mezzo soprano Marina Viotti ile birlikte sahne alacak. Metalciler arasında bilinen ve takdir edilen Gojira, hem yurtiçinde hem de yurtdışında en popüler Fransız metal grubudur. Grup, 1996 yılında Bayonne'da Godzilla adıyla kuruldu, daha sonra Gojira adını aldı ve Duplantier kardeşlerden oluşuyor; vokal ve gitarda Joe, davulda Mario, gitarda Christian Andreu ve bas gitarda Jean-Michel Labadie.

Çevresel sorunlar ve iklim değişikliği üzerine şarkı sözleriyle tanınan grup, 2010'ların en önemli heavy metal grubu olarak kabul edilmek üzere niş çevrelerden hızla çıkan birkaç gruptan biridir. 'L'Enfant sauvage' (2012), kült şarkıları 'Stranded' ve 'Silvera' ile 'Magma (2016) ve 2021'de yayınlanan ve onları uluslararası alanda tanıtan 'Fortitude' dahil olmak üzere 7 stüdyo albümü yayınladılar. 2012'de Metallica'yı desteklediler ve sonbaharda ilk albümlerinin otuzuncu yıldönümü için Korn'un ABD turnesine katılacaklardır. Doğrulanırsa, Gojira'nın opera sanatçısıyla birlikte performansı, açılış töreninin sanat yönetmeni Thomas Jolly ve ekibi tarafından düzenlenen alışılmadık bir sürpriz olabilir.