MEB’den ‘Trafik Bilinci’ için işbirliği

Lena

Global Mod
Global Mod
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Ankara’da Afşin Beyefendi İlkokulunda ‘Öğrencilerde Trafik Şuurunun Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü’ imza merasimi ve bu kapsamda gerçekleştirilen ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Hürmet Duruşu’ aktifliğine katıldı.


Törendeki konuşmasında imzalanan protokolle okulların fazlaca daha inançlı bir biçimde işlevlerini yerine getirmesi için kıymetli bir iş birliğinin hayata geçirildiğini belirten Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer “İçişleri Bakanlığımızla, okullarımızın hem içinin hem etrafının inançlı olmasıyla ilgili epeyce kapsamlı iş birliğini senelerdan beri başarılı bir biçimde sürdürüyoruz” dedi.


39 VİLAYETTE 25 BİNE YAKIN ÖĞRENCİYE TRAFİK EĞİTİMİ
Bakan Özer, müfredatta yer alan zarurî trafik güvenliği dersine ek bu eğitimlerle çocukların fazlaca daha şuurlu olacaklarını ve olumlu davranışları pekiştireceklerini söylemiş oldu. Özer, trafik şuurunun geliştirilmesi için İçişleri Bakanlığı ile uygulamaya konulan taşınabilir trafik eğitim tırları projesinin kısa müddette alanda büyük karşılık bulduğunu, yaklaşık 39 vilayette 25 bine yakın öğrenciye trafik eğitimleri verildiğini söylemiş oldu.

TRT Genel Müdürlüğünün de içerik üretimi manasında Bakanlığa takviye sağladığına işaret eden Özer, projenin 81 vilayet ve 922 ilçeye süratle yayılacağını kaydetti.