'Malamore' tiyatrolara gelir, toksik ilişkiler ve suç arasında bir hikaye

Actinopteri

New member
“Haber olaylarını analiz ederek ve daha sonra işlevsiz ilişkileri anlatan tamamen yeni bir hikaye geliştirerek başladık. Organize suça dahil ettiğimiz bir tema, bence hikayeyi sadece uç noktaya getirmek için bir bağlam ve işlevsizliği her açıdan yansıtan “. 8 Mayıs'tan 'Malamore' (01 dağılımıyla dağıtılmış) tiyatrolara gelen yönetmen ve senarist Francesca Schirru, Adnkronos ile konuşuyor. Rai Sineması ile diğer hikayeler tarafından üretilen film – Mary, Giulia Schiavo: Hükümlü Nunzio'nun genç sevgilisi, Simone SusinnaCapoclan Carmela ile sırayla evlendi, Antonella Carone. Kız Giulio ile tanıştığında, Simon GrechiKatıldığı binicilik okulunun yeni binicilik öğretmeni, bu toksik ilişkiyi sona erdirme gücünü buluyor. Hapishaneyi işini ve yasadışı kaçakçılığını yönetmeye devam ettiği yerden terk etmeyi bekleyen Nunzio, Sagher Michele'yi (Antonio Orlando), Mary'nin çocukluk arkadaşı, onu uyarmak ve fikrini değiştirmeye çalışmak. Ancak Mary sonunda özgür hissetmek istiyor ve Giulio ile birkaç gün ayrılmaya karar veriyor. Nunzio'nun gazabını trajik sonuçlara yol açan bir seçim.

“Kurtuluş ayrıca, kadınların, öncelikle, bazı küçük türler gibi bazı küçük biçimleri gibi, kadınların, öncelikle yerine koyduğumuz birçok günlük tutumun üstesinden gelmekten geçer.. Carmela durumunda, kaçırılmış bir annelik karşısında suçlu veya yetersiz his. Umarım bir gün kendimizi belirli ağır sosyal damgalardan kurtarabiliriz “ Antonella Carone, Saga filminin kötü adamı, size karşı olan perfidia'nın başarısından sonra büyük ekrana geri dönen altını çiziyor: “Kariyerimin bu noktasında Carmela güzel bir profesyonel meydan okumayı temsil etti. 'Malamore' ile Apulian Mafya bağlamına yerleştirilen bu kadının kırılganlığına bir yolculuk yaptım, gri alanları keşfetme fırsatına sahip, sınırlar iyilik ve kötülük arasında bulanıklaştı. Ve hayatın tıpkı öyle olduğu gibi,, bugünkü ellerden nasıl daha fazla “kelimelerin önemli olduğunu vurgulayan aktris açıklıyor. Sık sık 'toksik aşk' duyuyorum, ama bu bir oksimoron. Aşk toksik olamaz. Aksine, sevgi ile ilgisi olmayan toksik ilişkiden bahsetmeliyiz “. Malamore '”İlişkileri daha da anlaşılmaz hale getiren yalnızlığı vurgular, bu da şiddet ve hayalet arasındaki işlev bozukluğuna yol açar. Aynı zamanda gözlere bakamama ve bir diyalog kuramama”. Bunun için “Bence bu yeni nesillerle konuşabilen ve konuşması gereken bir hikaye”diyor Carone.

“Bugün toksik ilişkilerle ilgili haberleri okuyoruz” ve “Bence 'Malamore'un kendilerine ve bizi çevreleyen, kadınların, aynı zamanda erkeklerin de yansıtma fırsatı bulabileceği umuduyla bize bakmak için bir ayna olduğunu” düşünüyorum. Kadınlara “Her zaman olası bir kaçış yolu olduğunu söylüyorum, suçluluk duygusu yıkıcı” diyor bu rolü “açık kollarla karşılayan Giulia Schiavo.. Yönetmen için “biz kadınlar içimizde doğuştan gelen suçluluk duygusunu terk edebildiğimizde kadınlar yanlış hissetmeyi bitireceğiz”. 'Malamore' ile “Seyahat edebileceğimiz başka bir yol göstermek istiyorum: Değerimizin farkındalığına ulaşmak, başkaları tarafından değil, kendimiz tarafından ölçülmesi gereken”.

Schirru, Carone ve Schiavo bugün “Okullarda duygusal eğitimin tanıtılması önemlidir”. Bu filmi yapmadan önce “Bunun cinsellikle ilgili bir sorun olduğunu düşündüm” diyor yönetmen. 'Malamore' üzerinde çalışıyorum “Bana ilişkiler sorununu soran farklı psikologlarla karşı karşıya kaldım: İnsan ilişkilerinin yönetiminde bir yetersizlik duygusu var “. Şiddetli Yasa,” çok gençleri de yatıran bazı çok güçlü duyguları desteklemenin neredeyse tek olası yolu gibi görünüyor “. Duygular için eğitim ama aynı zamanda kırılganlık için “kursu değiştirmek için iyi bir başlangıç noktasıdır” diyor yönetmen şunları ekliyor: “Bugün istediğimiz şeyi almaya alışkınız, kapitalizmin çocukuyuz. Ama bu insan ilişkileri ile çalışmıyor, böylece ilişkileri yönetmede bir hayal kırıklığı yaratmıyor”. Bu “hala uzun bir yol var, kadın figüründe bir şey değişiyor. Bir örnek? Kameranın arkasındaki kadınların son başarısı” bilinen bir köle.

Sinema “tartışmayı beslemek için geçerli bir araç olabilir. Bugün cinsiyete dayalı şiddet ile ilgili birçok haber duyuyor ve okuyoruz. Günlük riski yapmak zorunda, temayı normalleştirme ve daha olağanüstü hale getirmemek, ancak bunun hakkında konuşmaya devam etmek önemlidir“, Schirru sonucuna varıyor. Lucrezia Leombruni tarafından