Karkamış’ta bu hafta okullar kapalı

Lena

Global Mod
Global Mod
Gaziantep’in Karkamış ilçesine Suriye’nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG’li teröristler tarafınca roketli atak düzenlendi. Bu hücumlar kararında 4 yaşındaki Hasan Karataş ile 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan hayatını kaybetti. Bunun üzerine bölgeye giden Bakan Özer, Karkamış’ta terör örgütü YPG/PKK’nın düzenlediği atağa ait açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, şunları söylemiş oldu:

HIZLI BİR FORMDA TOPARLANACAĞIZ
“Acılıyız, iki şehidimiz var ona yakın yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza bilhassa gebe olan kardeşimize acil şifalar diliyorum. Bir okula bu biçimde bir terör saldırısının isabet etmesi bizi hayli yaraladı. Sahiden içerde gördüğümüz öğrencilerimizin kitaplarını, defterlerini bırakarak sığınağa gitmeleri ve atak esnasında okulu terk etmeleri bizi epey hüzünlendirdi. Öncelikle Nizip’ten gelen öğretmenimiz Ayşenur Alkan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Bir öğretmenimizi daha kaybettik. Yakınlarına sabır diliyorum.Hızlı bir biçimde toparlanacağız.

HER TÜRLÜ DAYANAĞI SAĞLAYACAĞIZ
Bugünkü İçişleri Bakanımızla ve valimizle olan kıymetlendirmemiz kararında bu hafta Karkamış’taki tüm okullarımızı tatil edeceğiz. beraberinde hem bakanlık olarak tıpkı vakitte Gaziantep’teki vilayet ulusal eğitim müdürlüğümüzün tüm öğretmenleriyle birlikte buradaki öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve bilhassa ailelerin ruhsal takviye ve danışmanlıkla ilgili her türlü takviyelerini sağlayacağız. Süratli bir biçimde okullarımızı onaracağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti aziz milletiyle birlikte bu tip taarruzlara karşı dimdik ayakta duracak. Birlik ve birlikteliğini fazlaca daha kuvvetli hale getirerek yalnızca bölgesine değil tüm dünyaya bu milletin neler yapabileceğini gösterecek.”