“Hayalim Roma'da bir tango akademisi açmak”

Actinopteri

New member
31 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında başkente dönen yönetmen, koreograf, dansçı, 'TangoX2' topluluğuyla tango evreninin en büyük yorumcusu Miguel Angel Zotto ve tangonun sahnede ve hayatta birleştiği olağanüstü sanatçı Daiana Guspero. Accademia Filarmonica Romana 'Tango sezonu için Teatro Olimpico'da planlandı. Historias de Astor', söz, müzik (canlı) ve danstan oluşan bir gösteri. Arjantinli bestecinin repertuarında 'Libertango'dan 'Milonga del Angel'a, 'Quejas de bandoneon'dan Adios Nonino'ya kadar uzanan, repertuvarı boyunca gelenek ve kültürlü avangardın damıtıldığı bir 'yolculuk'. Miguel Angel Zotto şöyle açıklıyor: “Mar Del Plata'da doğmuş, İtalyan kökenli olduğunu gururla iddia eden büyük Arjantinli besteciye bir saygı duruşu.” diye açıklıyor Miguel Angel Zotto: 'Ailem Traniliydi' diye gururla tekrarlardı. Piazzolla ile 1989 yılında Paris'te tanıştım. Bir gösterimi gördü, bana iltifat etti ve Broadway'de sahnelenen 'Maria de Buenos Aires' müzikal gösterisinin koreografisini bana emanet etti.”

“Piazzola kolay bir adam değildi” diye ekliyor: Açık sözlü, doğrudan, bazen sert bir adam; asla takdir etmez, asla iltifat etmez. O bir dahiydi, çağdaş müziğin yaratıcısıydı, Rakiplerinin çok ilerisinde bir sanatçıydı Hayatı boyunca mücadele etmiş, anlaşılmadığı için hüsrana uğramıştı, bugün bestelerinin zaferiyle mutlu olurdu”. Miguel Angel Zotto, Ennio Morricone ile New York'taki toplantıyı hatırlıyor. “Ondan gösterilerimden biri için bir tango bestelemesini istedim. 'Ama Astor Piazzolla'nın yazdıklarından sonra nasıl bir 'tango' besteleyebilirim?'. Bir dahi başka bir dehadan bahsediyor.”

Milano'da bir akademi, başkentte ünlü Arjantin bailesine adanmış bir 'tanghero' alanı açma hayali. Miguel Angel Zotto, “Sonunda Roma'da tiyatrosu, prova odaları ve restoranı olan bir merkezin açılışını yapmak için uygun bir yer bulmak istiyorum” diye açıklıyor Miguel Angel Zotto, “Ayrıca yemek de yapabilirim. Mükemmel bir şefim. En başarılı yemekler? Arjantin tarzı” pirzola veya Milano tarzı Napoliten Mükemmel başarının sırrı, malzemelere, ekmek kırıntılarına, yumurtalara, sarımsak, maydanoz ve domatese ek olarak karbonatlı su mu? Miguel Angel Zotto, 2025 yılında olağanüstü sanat kariyerinin 40. yılını kutlayacak. “Sadece 'profesyonel' yılları saydım ama çok çok daha erken başladım. Kırk yıl, önemli bir tarih. Onları kutlamak isterim. Yıllardır hayatımı konu alan bir belgesel film üzerinde çalışıyorduk, bu iş Amerikan hükümetinin talep ettiği bir işti. Teatro di Roma'nın başkanı Francesco Siciliano, önümüzdeki Eylül ayında Arena ve Verona'da tangoya adanmış harika bir akşam planlanıyor ve 'Maria de Buenos Aires'i her zaman sahneye geri getirmek istediğimi inkar etmeyeceğim. Astor Piazzolla'nın işareti.