Geri dönüşümle 525 kütüphane kuruldu

Lena

Global Mod
Global Mod
Her vilayette en az bir hayat uzunluğu öğrenme kurumuna geri dönüşüm gereçleriyle oluşturulan kütüphanesine kazandırılması amaçlandı. Ülke genelindeki halk eğitimi merkezlerinde geri dönüşüm materyallerinden oluşturulan 525 kütüphane tamamlandı. Yeni geri dönüşüm kütüphaneleri için de çalışmalar devam ediyor.

‘NELER YAPILABİLECEĞİNİ BİRLİKTE GÖRDÜK’
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geri dönüşüm kütüphaneleri hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Kaynakların faal ve verimli kullanıldığı, geri dönüşümün ekonomimizin vazgeçilmez ögelerinden biri haline geldiği, üretim ve tüketim külçeşidinin oluşturulmasına katkı sağlamak hedefiyle başlatılan çalışmalar kararında, konutlarda ya da atölyelerde kullanılmayan atıl durumdaki mamüllerin bir ortaya getirilmesiyle neler yapılabileceğini daima birlikte gördük. Kursiyerlerde geri dönüşüm şuuru oluşturulurken yaratıcılıkları ve el maharetleri de geliştirilmiş oldu. Kurumlarımızda, öğretmen, usta öğretici, kursiyer ve ailelerinde oluşan bu şuurun, toplumun tüm kesitlerinde oluşturulması ve uygulamaların yaygınlaştırılması gayesiyle halk eğitimi merkezlerimize gelen tüm vatandaşlar, geri dönüşüm kütüphanelerinden faydalanabiliyor.”

KİTAP SAYISI SÜRATLE ARTIYOR
Geri dönüşüm kütüphanelerinde kitap sayısının her geçen gün arttığına işaret eden Özer, “geri dönüşüm kütüphanelerine öğretmenler, usta öğreticiler ve kursiyerler tarafınca kitaplar bağışlandı. Bu kurumlarda 35 bin 513 olan kitap sayısı, geri dönüşüm kütüphaneleri ile 117 bin 772’ye, toplam kitap sayısı ise 309 bin 149’a ulaştı” dedi.