Fiyatsız yemek hazırlıkları tamamlandı

Lena

Global Mod
Global Mod
Resmî kurumlarda okul öncesi eğitime devam eden tüm çocuklara haftanın beş günü, günlük bir öğün beslenme verilecek. Bu kapsamda okul öncesindeki 1 milyon 450 bin öğrenci, ikinci periyodun birinci gününden itibaren bir öğün fiyatsız beslenme hizmetinden yaralanmaya başlayacak. Şehit İbrahim Yılmaz Anaokulu Müdürü Dilek Aslan, pazartesi gününden itibaren başlayacak olan fiyatsız yemek uygulaması kapsamında okullarda tamamlanan hazırlıkları şu biçimde anlattı:

MENÜLER DİYETİSYEN KONTROLÜNDE
“Millî Eğitim Bakanlığı’mızın fiyatsız yemek siyaseti doğrultusunda tüm hazırlıklarımızı yaptık. Diyetisyen eşliğinde alışverişlerimizi yaparak menülerimizi hazırladık. Pazartesi günü için tüm kahvaltı ve sıcak yemek gereksinimlerimizi karşılayacak biçimde işçimiz de gerekli hazırlıklarını tamamladı. Ayrıyeten oluşturulan menüler çocukların gelişim özelliklerine göre diyetisyen denetiminde belirlendi. Ayrıyeten beslenme alerjisi olan çocuklar için yemek menülerimiz hazırlandı. Okulumuzda çölyak, diyabet hastalığı ve besin alerjisi olan çocuklarımız var. O öğrencilerimizi belirleyerek onlara özel yemek menülerini oluşturduk.

TAKVİYE ESERLER DE BULUNUYOR
Sabah kümesinde eğitim alan öğrencilerimiz kahvaltı öğünü alacaklar. Kahvaltıda öğrencilerimize haftanın 3 günü süt, 2 günü de bitki çayı vereceğiz. Bunun yanı sıra havuç dilimleri, peynir, zeytin, tereyağı, bal ve kuruyemiş ikramımız olacak. Öğle kümesindeki çocuklarımıza ise mesela pazartesi günü tarhana çorbası, kuru köfte ve pirinç pilavı servis edilecek. Bunun yanı sıra öğrencilerimize seçenekli bir menü sunduk. Çocukların sevmedikleri ve yemek istemedikleri besinlerin yerine geçecek destek eserler de bulunuyor. Bu mamüllerin servisi öğrencilerimize öğretmenler aracılığıyla yapılacak. Bir manada çocuklar, açık büfe üzere bir servis alabilecek. bu biçimdelikle çocuklar tüketebileceği kadar eseri alarak farkındalık kazanacak. Sorumluluklarını ve verdiği kararları uygulamayla ilgili davranış tavrı kazanacaklar.”