Blanco Tapiro d’oro’nun Amadeus’taki ‘performansının’ ardından Sanremo 2023

Actinopteri

New member
seyirci şerit tarafından skeçin doğruluğu hakkında bazı şüpheler uyandırmıştı. Blanco Sanremo Festivali’nde dün gece. Sahnede hazırlanan çiçekler, gülleri tekmelediği single’ının videosu, konserlerde sandalye kırmanın (pek çok) emsali. Ancak Amadeus biliyor muydu, bilmiyor muydu? elçi Valerio Staffelliöğrenmek için kendisini Sanremo’ya fırlatıp hesabını sordu ve altın tapir Festivalin sanat yönetmeni olarak kariyerinin ikincisi olan Striscia’nın. “Performansında, sonunda, Blanco gülleri tekmelemek zorunda kaldı: şarkının sözleriyle bağlantılı, belli ki son bir öfke hareketini önceden varsayan bir motif vardı. Ve bunu performansın sonunda açıklayacaktı”, Amadeus’u açıklıyor.

Antonio Ricci’nin hicivli haberinin muhabirine şunları ekliyor: “Sürahi onun için ayrıldı, ama gerçekte olan şey hiç hazırlanmadı., hiçbir şey bilmiyordum. Çiçek yetiştiricileri ve halk haklı olarak kızmıştı: Özür diledi ve yapmaması gerektiğini anladı. Bir daha asla olmayacak “.” Ve yine de, bize bir şey katmıyor – ünlü Striscia La Notizia’da açıklıyor – Amadeus, Blanco’yu çok iyi tanıdığını iddia etti. Ancak, onu bu kadar iyi tanıyorsa, konserlerinin birkaç klibinde de görülebileceği gibi, Brescia’lı şarkıcının her şeyi parçalayan tanınmış bir şarkıcı olduğunu nasıl bilmez? Onu bu kadar iyi tanıdığı için, aynı yıkıcı öfkeyi Ariston sahnesinde de salabileceğini hayal etmemiş miydi? Kısacası önlem almadan rahat hareket etmesine izin verdi”.

Hala. Sanat yönetmeni, Blanco’nun performans sırasında sadece gülleri “tekmelemesi” gerektiğini bildiğini söyledi. Ama onu bu kadar iyi tanıyorsa, bunu da biliyordu. Söylemesi gereken şarkının resmi video klibinde Blanco çiçeklere saldırıp onları yok ediyor.. Bir ‘futbol’dan başka.

Sonuçta herkes Blanco’nun mizacını biliyordu. Aslında şarkıcı, iddia edilen özür mektubunda şöyle olduğunu yineliyor: “Gülüyorum, gülüyorum, gülüyorum, gülüyorum ve ağlıyorum çünkü benden istediğin kadar mükemmel değilim ama sonunda kendimim” . Ve bunlar bahaneler mi? Daha çok bir aklanma gibi görünüyor. Raporun tamamı bu gece Striscia la Notizia’da (Kanal 5, 20.35) yayınlanacak.