Aile uzunluğu trafik eğitimi

Lena

Global Mod
Global Mod
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da bulunduğu imza merasiminde konuşan Bakan Özer, İçişleri Bakanlığı iş birliğinde trafik bilgisi modülünü aile okulu projesine eklediklerini belirtti. bu biçimdelikle yolların daha inançlı ve kayıpların daha az olduğu bir ülke olma yolunda İçişleri Bakanlığına takviye vereceklerine dikkat çeken Bakan Özer, konuşmasına şöyleki devam etti:

HEDEFİMİZ 2 BUÇUK BİLYON AİLEYE ERİŞMEK
“18 Ağustos 2021 tarihinde Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde 81 vilayette aile okulu projesini başlattık. Gayemiz yıl sonuna kadar 1 milyon ailemize erişmekti. Bugün prestijiyle yaklaşık 550 bin aileye eriştik. Yıl sonuna kadar inşallah bu sayıyı 1 milyona çıkartacağız. 2023 yılında da 2 buçuk milyon aileye ulaşma gayemiz var. Bakanlık olarak daima ailelerimizin yanında olacağız. Artık İçişleri Bakanımız ile aile okuluna ek bir de trafik bilgisi modülü ekleyerek yeni bir iş birliğine adım atıyoruz. bu biçimdece aile okulunu tamamlayan tüm velilerimiz hem de trafik şuuruyla de ilgili eğitim modülünü tamamlayacak. bu biçimdelikle yollarımız hayli daha inançlı, kayıplarımız daha az ve epey daha sağlıklı trafiğin yaşandığı bir ülke olma yolunda İçişleri Bakanlığımıza kısmi olarak dayanak sağlayacağız. İnşallah bu aile okulunun içerisine ekleyeceğimiz trafik şuuruyla ilgili eğitimi de yaygınlaştırdıkça şimdi tüm velilere erişebilme imkanına sahip olacağız.”

TRAFİKLE İLGİLİ BİRÇOK EĞİTİM YAPIYORUZ
İmza merasiminde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplum ortasındaki huzur ve barış ortamının mümkün olan en üst düzeye evrilmesi için gayret verdiklerini belirterek şunları söylemiş oldu:
“Birfazlaca alanda olduğu üzere gayretimizin temel sebebi hem toplumsal süreci hem toplum ortasındaki huzur ve barış ortamını mümkün pek en üst noktaya evirebilmek. Bunun yanı sıra hak kavramını her vatandaşımızla paylaşabilmek. Trafikle ilgili biroldukca eğitim yapıyoruz lakin pandemi devri doğal olarak bizi aksatmış oldu. Pandemi bittikten daha sonra birebir eğitim süreci ve dinamizmi ortaya koyma fırsatını yakaladık. Yalnızca İçişleri Bakanlığı olarak verdiğimiz eğitimler bu yıl prestijiyle yaklaşık 6 buçuk milyon vatandaşımıza erişti. Ulusal Eğitim Bakanlığı ile verdiğimiz eğitimler ise bunun neredeyse 2 katına ulaştı.”

‘TERÖR BU MİLLETİ YILDIRAMAYACAKTIR’
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldıkları program daha sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla bir arada terör örgütünün Gaziantep’in Karkamış ilçesine yaptığı roketli taarruza ait açıklamalarda bulundu. Atakta hayatını yitirenler içinde Sınıf Öğretmeni Ayşenur Alkan’ın da olduğunu belirten Bakan Özer, terör akınlarının bu milleti asla yıldıramayacağını vurguladı. Özer, “Milletimiz her geçen gün birlik birlikteliğini bir daha tazeleyerek, dimdik durarak bu çabayı devam ettirecektir” dedi.