Tenco Ödülü, Bersani ve Cristicchi ile büyük final

Actinopteri

New member
Elli yıl önemli bir yıldönümüdür. Ve Premio Tenco bunu çok iyi biliyor. Şarkı yazarlığına adanan Sanremo festivalinin büyük finalinde, İtalyan ve uluslararası şarkı yazarlığının en iyileri Ariston sahnesinde gerçekleşti. Ve böylece, Simone Cristicchi ve Amara'dan, Ddt'li Jurij Ševchuk'un Rus rock müziğine, asla tahmin edilemeyen Samuele Bersani'ye kadar, kapanış gecesi duygu ve güzelliklerle doluydu. Paolo Conte'nin La Scala'daki konseri için seçilen mavi elbisenin aynısını giyen bir kültür operatörü olarak Tenco Ödülü'nü alan Caterina Caselli ile başlayalım. Kayıt tarihçisi ve Club Tenco'nun yönetim kurulu üyesi Stefano Senardi, kendisine ödülü takdim etti: “Bize öğrettiğiniz iyi müziğe olan saygı ve sevginiz için hepinize teşekkür etmeliyiz” dedi. Her zamanki gibi çok zarif olan İtalyan müziğinin kadını, “uzun yılların emeğinin altını çizdiği için benzersiz bir anlam taşıyan” ödülün önemine dikkat çekti. “Önce bir şarkıcı olarak başlayan ve daha sonra, ben şarkı söylediğimde benim için yapmalarını istediğim şeyi başkaları için de yapma arzusuna sahip olan bir bağlılık” diye hatırladı.

Tricarico'nun saygısızlığı dansı başlattı ve seyircilerle birlikte 'Hepiniz benim için son derece ve son derece sinir bozucusunuz…' şarkısını söyledi. Cristicchi-Amara ikilisi de güçlüydü; 'Che sia benedetta', ' Take care me gibi şarkıları yeniden yorumladılar. ' ve “evrensel dua” dedikleri şey, Franco Battiato'nun 'L'ombra della luce'sinin Aramice kantata bölümüyle birlikte bir versiyonu.

Efsanevi Rus grup DDT Jurij Ševchuk'un Tenco Ödülü 2022'nin kurucusunun mesajı gibi insan haklarına ve barışa adanan anlar hiç eksik olmadı: “Gelecekte vatanımıza ne olacağını her zaman merak etmişimdir. Cevabı henüz buldum ama bunu gözlerinizde görüyorum, dedi izleyicilere hitaben. Gelecekte güzel bir Rusya olacağını umuyoruz.” Ülkesinin “80'lerin İtalyan müziğiyle büyüdüğünü ve Rus olmanın votka içmek ve Albano ile Romina'nın 'Felicità' şarkısını dinlemek anlamına geldiğini” hatırladı.

Filippo Graziani, babası Ivan'ın repertuarının sembolik şarkısı 'Lugano addio' da dahil olmak üzere bazı şarkılarıyla sahnede ayakta alkışlandı. Cenova'dan 28 yaşındaki çok genç ve yetenekli Irene Buselli, samimi sözlerini fısıltı ve etkileyici bir şarkıyla Tenco Ödülü sahnesine taşıdı. Yakında Ariston sahnesine dönüşünü görmeyi hak eden bir ses. Ve ardından Tenco Ödülü sahibi Samuele Bersani. Ne söyleyebilirim? Hiçbir zaman sıradan olmadı ve bu tiyatroda sanatsal olarak doğduğunu söyleyebiliriz. 'Tenchians'ın huzurunda diskografisinden iki sütunu çaldı, örneğin 'En e – uyardı – kürsüyü sana çevirmeyeceğim ama bana güven'.

Ödülü aldıktan sonra çok duygulandığını söyleyen Bersani, Sanremo sahnesinde ilk kez sahneye çıktığı anı hatırladığını söyledi: “Albüm bile yayınlamamıştım, 'Il Monster'ı henüz yazmıştım ve Amilcare Rambaldi beni buraya davet etmek için aradı. . Sonra burası var. Bu, Lucio Dalla'yı son görüşümdü; o, sizin şu anda bulunduğunuz yerin tam ortasında oturuyordu.”

Bersani, 47. Tenco Ödülü'nün perdelerini indirmeden önce, halkın yoğun talebi üzerine planlanmamış bir performansla 'The Monster'ın notalarını sadece piyanosu eşliğinde seslendirdi. 50 yıldır şarkı yazımında vazgeçilmez bir rol oynayan ve İtalyan kültürel mirasının ayrılmaz bir parçası olan bu incelemeyi kapatmanın en iyi yolu. (Muhabir Federica Mochi tarafından)