Tecavüz Palermo, Ermal Meta: “Örnek cezalar gerekli”

Actinopteri

New member
“Örnek cezaların kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyorum. basit bir nedenden dolayı: hiçbir suç eylemi yeniden eğitim korkusuyla durdurulmaz, ceza korkusuyla”. Ermal MetaPalermo’da sürünün tecavüzüne uğrayan 19 yaşındaki bir kız çocuğunun uğradığı tecavüzün hikâyesi üzerine uzun bir tweet’le geri dönüyor.

“Tecavüzden kurtulamamış insanlar tanıyorum. Arkalarında bir ses duyunca ayağa fırlayanlar, sahile bile gidemeyenler, mayo giyerlermiş gibi. derisi bile yoktu,” diye yazıyor şarkıcı.Bir sürüyü kurtarmak ve kurtarmak istiyor muyuz? Tamam, katılıyorum. Ama bundan sonra her şeyden korkacak olan 19 yaşındaki bir kızı nasıl kurtaracağız? Neden onun sosyal sorumluluğunu mağdurlara karşı değil de faillere karşı hissediyoruz? Faillere karşı bir tür toplu sorumluluk varsa, o zaman o kızdan ve tüm tecavüz kurbanlarından da sorumlu hissetmeye çalışmalıyız çünkü onlara gerçekten bir şey borçluyuz, yardım edilmesi gereken kurbanlardır. kendi hayatını yeniden inşa et” diye devam ediyor.

“Örnek cezalara gelince, bunların basit bir nedenden dolayı kesinlikle gerekli olduğuna inanıyorum: yeniden eğitim korkusuyla hiçbir suç eylemi durdurulamaz, ancak cezalandırma korkusuyla. Böyle bir iğrençlik gerçekleştirilmeden önce eğitimin çalışması gerekir. Açıkçası hepimiz evimize ‘bomba’ düşene kadar garantideyiz.

Saygılarımla Ermal”, dün ilk tweet’iyle tartışma ve tartışmalara yol açan sanatçı sözlerini şöyle bitiriyor: “Orada hapishanede, eğer oraya giderseniz, her birinizin ‘köpek’ 100 kurdun altında kalmasını diliyorum. #tecavüzün ne olduğunu anlamanız için” diyen bazı kullanıcıların ‘korkunç’ olarak nitelendirdiği bir mesaj yazdı. zaman, korkunç olan, kurbanı kötü bir adam gibi göstermeye çalışan birinin annesi, korkunç olan, tamamen empati eksikliği, korkunç olan, onu filme almak, onunla alay etmek, onu sokakta gibi bırakmak. Bir paçavra ve sonra onu tehdit edersen, korkunç olan şey insanlıktan tamamen yoksun olmaktır” diye yanıtladı şarkıcı.

“Onları böyle bir katliama iten toplum değil, kesin ve net seçimleridir. Önce eğitim (bir aile görevi) işe yaramazsa, ceza daha sonra işlemelidir, tam da her ikisinin de içinde olduğu topluluğu savunmak için. Kendini ifşa etmenin kimseye bir faydası yok ama kendimi kurbanın yerine koyup ona üzülmekten kendimi alamıyorum. Benim hatam. Sen ki gerçek cebinde, devam et ve dünyayı aydınlat “o tekrar dedi.