Son Dakika: Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlık daha sonrası resti çekti! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’e NATO’nun kapılarını kapattı

Seren

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı değerli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, çok sağcı siyasetçi Rasmus Paluden’in Stockholm’deki Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmasına müsaade verilmesinden dolayı İsveç‘e reaksiyon gösterdi.

“HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE HÜRMET DUYAN HERKESE YAPILMIŞ HAKARET”

“Şu anda üzerinde hassasiyetle durmam gereken husus; İsveç‘in NATO üyeliği müracaatıyla başlayan ve bir esfeli safilinin kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim mushafını yakmasına kadar varan hadiselerdir” sözlerini kullanan Erdoğan “İslam dini, peygamber efendimizin vasıtasıyla birinci müjdelendiği günden beri Ebu Cehil’in sembolü olan bir epeyce hücumun, alçaklığın maksadı olmuştur. İslam’la müşerref olarak Kur’an-ı Kerim’in aydınlığa kavuşmak bir nasip işidir.” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim’e yapılan hücumun özgürlük kapsamında değerlendirilmesini eleştiren Erdoğan “İnsan hak ve özgürlüklerin epey sıradan tarifi vardır. Bireyin hak ve özgürlüklerin hududu öteki insanların hak ve özgürlüklerin başladığı yere kadardır. hiç bir birey ne Müslümanların ne öbür inanç sahibi insanların kutsallarını aşağılamak özgürlüğüne sahip değildir. Nefret ve ayrımcılık hatasından ağır yaptırımlara tabi bu ülke bizce de yerinde yaklaşımdır. İsveç‘teki yakışıksız aksiyon en başta Müslümanlar olmak üzere insan hak ve özgürlüklerine hürmet duyan herkese yapılmış bir hakarettir.” dedi.

“TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE YAPILDIĞI İÇİN ULUSAL SIKINTI HALİNE DÖNÜŞTÜ”

Saldırının Türk Büyükelçiliği yapılmasını da ayrıyeten dikkat çeken Erdoğan “Bu alçak atağın Türkiye büyükelçiliğinin önünde gerçekleşmesi bizim açımızdan ulusal problem haline dönüştürüyor. Bu zihniyet uzunca müddettir eli kanlı terör örgütlerine kucak açmayı da demokrasi kılıfıyla legalleştirmeye çalışıyor. Milyarlarca Müslümanın inancıyla birlikte 85 milyon Türk vatandaşın manevi kişiselyetine saldıran bu zihniyetin asırlardır bir arpa uzunluğu yol alınmadığının şahidir. Bu sapkınlığı teşvik edenler, göz yumanlar hiç elbet sonuçlarını da hesap etmişlerdir. Senin güvenlik güçlerin, polisinin müdafaası altında bu ihaneti, namussuzluğu, alçaklığı, adiliği yapacak, onların müdafaasıyla biz Müslümanlara ne yaptık diyecekler” dedi.

İsveç‘in NATO üyeliğine kapıyı kapatan Erdoğan “bu biçimde bir kepazeliğin yaşanmasına niçiniyet verenlerin NATO’ya müracaat konusunda artık bizde rastgele bir hayırhahlık beklemeyeceği açıktır. Terör örgütlerinde caddelerinizde, sokaklarınızda cirit attıracaksınız daha sonrasında bizden NATO’ya girmesi için dayanak bekleyeceksiniz. Yok bu biçimde bir şey. Madem bu kadar seviyorsunuz, koruyorsunuz, bu biçimde ülkelerinin savunmalarını emanet etmeleri tavsiyesinde bulunuyorum.” diye konuştu.

Biz bir şeyi söyleyince dürüst söyleriz, birileri bize namussuzluk yaptığında haddine bildiririz. İsveç idaresi hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız evvel Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Müslümanların dini inancına hürmet göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermiyorsanız kusura bakmayın bizden de NATO konusunda rastgele bir takviye goremeyeceksiniz.