“Sette 'kötüyüm' ama hayatta uyumu seviyorum”

Actinopteri

New member
“Sette kötü olmak çok güzel, her şekilde stresi atıyorsun ama ben her zaman kenarları yumuşatmaya çalışan biriyim. Kararlıyım ama neredeyse hiçbir zaman otoriter değilim, güç beni büyülemiyor ve insanları kukla gibi yönetmek de beni büyülemiyor.” Claudia Gerini ve onun meşhur samimiyeti, aktrisin katıldığı Santa Margherita di Pula'daki Forte Köyü'nde devam eden Filming Italy Sardegna Festivali'nde. – artık etkinliğin müdavimlerinden biri – iki kara film de dahil olmak üzere yeni projelerinden bahsediyor 'Romalı oyuncu gazetecilere şöyle açıklıyor: “Sette canlandırdığım güçlü kadınlardan farklıyım.” uyumu severim, Yüzleşmelerden sonuna kadar kaçınırım, gücümün altını çizmeyi sevmem.” Ve 'zorlu' rollerden bahsederken, gelecek projeler arasında “ilk olarak sabırsızlıkla beklediğim bir Netflix dizisi 'Sara' var” diyor. Maurizio De Giovanni'nin kitaplarından uyarlanan, Carmine Elia'nın yönettiği, Teresa Saponangelo ile birlikte oynadığım film. Bizler gizli servislerin özel birimiyiz, hem özel hayatımızla hem de işimizle bağlantılı bir gizem var.”

Bu gece Filming Italy'de oyuncu filmin ön izleme fragmanını sunacakVincenzo Alfieri'nin kara filmi The Body' Sony tarafından dağıtılıyor: Burada çok güçlü bir kadını, çok zengin, güçlü ve eksantrik bir ilaç şirketinin başkanı olan Rebecca'yı canlandırıyorum. Kendisinden çok daha genç, otuz yaşında bir adamla evli ve onunla biraz tartışmalı bir itaat ilişkisi var. Daha sonra bu kadının öldüğünü ve cesedinin artık bulunamayacağını göreceğiz. Bunun arkasında bir gizem var ve soruşturmayı aktör Giuseppe Battiston yürütecek”.

Ancak sadece noir ve 'kötü' kadınlar değil. Claudia Gerini'nin devam eden projeleri arasında iki komedi de yer alıyor. Bunlardan biri, yönetmen Solange Tonnini'nin 1980'lerde geçen ve Massimo Ghini'yle birlikte rol aldığı ilk filmi 'E se mio padre'. “11 yaşındaki bir kızın bakışlarına dayanan hoş bir komedi,” diye açıklıyor oyuncu, babası kaçak olan ve çifte hayatını tüm ailenin bildiği, ancak ona gerçeği söylemeyen. Ben çifte aileye sahip bu adamın annesi, ikinci eşiyim, çok tatlı, misafirperver, çok aşık bir kadınım.”

Claudia Gerini'nin kariyerinde giderek daha fazla ilerleme kaydediliyor yönetmen olarak deneyim sahibi, bu bana daha fazla farkındalık kazandırdı. Bir çeşit ekstra diploma, çünkü yönetmen olarak bir projeyi yürüttüğünüzde, kurgu gibi bir oyuncunun her zaman farkında olmadığı tüm aşamaların daha fazla farkına varırsınız.” Bu cephede de üzerinde çalışılan birçok proje var. onun için “Şimdi Luce enstitüsünün 100. yılı kapsamında bir kısa film yönettim: sekiz yönetmenden her biri bir tema üzerine birer kısa film yönetmelerini istediler, benimki o dönemde var olan 'kız arkadaş okulu' üzerine.” Ve “Ben her zaman bir oyuncuyum” olsa bile, bir kez yönlendirdiğinizde “bunu tekrar yapmak istersiniz” diye açıklıyor.

Örneğin Gerini şöyle açıklıyor: Gelecekte bir korku fantezisi var. Aktris ve yönetmenin eski sevgilisi Federico Zampaglione ile paylaştığı bir tutku: “Ama bu, Zampaglione'nin sert bir düşüşe geçmesinden daha fazla fantezi” diye şaka yapıyor. Ardından İtalyan sinemasının zorlukları ve vergi kredisi üzerine bazı değerlendirmeler: “Kuralların biraz yeniden tasarlanması gerekiyor. Fon kayıpları çok oldu, yapımların daha seçici seçilip ileriye taşınması gerekiyor. Bir sistem, bir ağ oluşturmalı, daha birlik olması gereken İtalyan sinema sistemini yeniden hayata geçirmeliyiz.”. Bir fikir? “Venedik'te, sadece kendi filmini değil aynı zamanda başkalarının filmlerini de tanıtmayı amaçlayan bir İtalyan sineması akşamı görmek güzel olurdu.” Amerikalılar bunu yapıyor. Burada hala çok fazla parçalanma var.”