Serena Rossi, Roma Film Festivali'nde sürpriz performans: Ne söyledi?

Actinopteri

New member
Serena Rossi, 19. Roma Film Festivali'nde Oscar adayı Cristina Comencini'nin 4 Aralık'ta Netflix'te vizyona girecek yeni filmi 'Çocuk Treni'nin galasında verdiği sürpriz konserle seyirciyi büyüledi. Oyuncu, Maestro Simone Genuini'nin yönettiği Accademia Nazionale di Santa Cecilia'nın gençlik orkestrası JuniOrchestra'nın eşlik ettiği – filmdeki şarkılar arasında Roberto Murolo'nun 'Uocchie C'arraggiunate' şarkısını söyledi.

Oditoryum Parco della Musica'nın Sinopoli salonunda gerçekleştirilen performans öncesinde yönetmen Cristina Comencini, sanatçılar Barbara Ronchi, Serena Rossi, Christian Cervone ve Stefano Accorsi, Francesco Di Leva, Antonia Truppo ile birlikte kırmızı halıda yürüdü. Monica Nappo, Dora Romano, Ivan Zerbinati ve Giorgia Arena. Viola Ardone'un aynı adlı çok satan kitabından uyarlanan 'Çocuk Treni', iki anne arasında bölünmüş bir çocuğun gözünden yoksulluk içinde yapılan bir yolculuğu, savaş sonrası İtalya'nın cömertliğini anlatıyor.

Comencini: “Çocuk treni İtalya'nın nasıl olabileceğini anlatıyor”

Savaştan sonra çocukları güneyden kuzeye götüren tren “Çok az kişinin bildiği bir hikaye” yönetmen Cristina Comencini, savaştan sonra daha iyi bir gelecek garanti altına alınsın diye trenle Kuzey'e gönderilen 70 bin çocuğun yolculuğuna ışık tutan 'Çocuk Treni' filmi hakkında şunları söylüyor: “Neden olduğuna dair kendi fikrim var: İtalyan Kadınlar Birliği tarafından organize edilmişti ve toplumda bir kenara itilen klasik figürler olan çocuklar ve kadınlar dahildi. Bu hikayenin de birçok şey gibi görünmez kılınmasının nedeni bu. Filmi Büyük Kamu bölümünde sunan yönetmen, bu trenlerin hiçbir şeyin olmadığı yerlerden kalktığını, bu bir dayanışma öyküsü, ne olduğumuzun öyküsü olduğunu açıklıyor. Belki de ne olduğumuzu söyleyebiliriz. Ülkemiz açısından tarih önemlidir, bu yüzden bu konuya değinmek istedim.”

Viola Ardone'un çok satan kitabından uyarlanan film 1946 yılında geçiyor. Amerigo sekiz yaşındadır ve annesi Antonietta'yı (Serena Rossi) hiç terk etmemiştir ancak sokaklar ve yoksulluktan oluşan dünyası değişmek üzeredir. 'Mutluluk trenlerinden' birinde kışı kuzeyde geçirecek ve burada genç bir kadın olan Derna (Barbara Ronchi) onunla ilgilenecek. Hikaye küçük çocuğun hayatını değiştirecek bir seçim yapmasına yol açacaktır. Tercümanlardan biri olan Monica Nappo, “Biz dayanışmanın İtalya'sıydık” diyor, bugün gemiler ayrılık yaratmak için ayrılıyor, bunun yerine eğer bir şey yapılabilecekse bunun yapılması gerektiğini düşündük. Bu önemli bir organizasyonel ve ekonomik çabaydı. Aileler güveniyordu, beni etkileyen de bu oldu; kesin olmasa da, diğer taraftan birisinin onları hoş karşılayacağına dair bir umut vardı.”.

Serena Rossi, görünüşte sert ve şefkatsiz bir kadın rolünü oynuyor, oğlunu cehennemden uzaklaştırmak için kendisini ondan mahrum bırakmak zorunda kalıyor. Napolili oyuncu, “Şu anda 84 yaşında olan büyükannem Concetta da bu yetmiş bin çocuktan biriydi. Modena'da üç ay geçirdi ve bunların çocukluğunun tek mutlu ayları olduğunu söylüyor. Benim için de öyle” duygusal katılım çok büyüktü.” “Benden bu kadar uzakta olan bu anne benim için çok zordu, kalbim senin ellerinde dedim Cristina'ya” diyen, çocuğuna sarılamayan çok sert bir anne ama ona izin vermek ona olan sevginin en büyük jestidir. yeni bir hayata doğru gidin”.

Barbara Ronchi, “Derna bu çocuğa sahip olmayı beklemeyen bir kadın, hatta belki de bunun doğru aile, bekar bir kadın ailesi olduğunu bile düşünmemişti, kendisinin uygun olmadığını düşünüyordu” diye açıklıyor. Bunun yerine Amerigo yavaş yavaş kalbine girer ve bir dostluk doğar. Hikayesini anlatıyor, onunla konuşuyor, ona hayatını anlatıyor. Bilinçsizce onu daha sonra tutkusu haline gelecek bir şeyle tanıştırıyor, hayatta kalmasını sağlamaktan daha fazlasını yapıyor.” Bir yetişkin olarak Amerigo rolünde Stefano Accorsi. “Karakteri hayal etmeye çalıştık” diyor oyuncu. Bir yetişkin Başına gelenleri yavaş yavaş sindirmeye başlayan iki anneden birinin onu terk etmesiyle bu seçimin nesnesi olduğu düşüncesi bir iz bırakacaktır ama kararlı bir adamdır. Çok önemli bir şeyi çekmeceye kilitledi. Bu çekmece yeniden açılıyor ve oradan işlemleri yapmaya başlıyor.”

Filmin müzikleri usta Nicola Piovani'ye ait. Piovani, “Bu dönemde planlarımdan biri mümkün olduğunca az film yapmak, çünkü sinema çok değişti ve kendimi güncelleme isteğim yok” diye açıklıyor Piovani. Ama dramaturjik ya da müzikal açıdan buna benzer mucizevi olaylar ortaya çıktığında çok mutlu oluyorum. Hâlâ kurşun kalem ve silgiyle yazıyorum.” Senaryonun kendisini “çok farklı ama annelik duygusuyla birleşen iki anne” gibi etkilediğini belirtiyor.