Pio Clementino Müzesi'ndeki piyanist Claudio Berra kahramanı

Actinopteri

New member
Olacak Claudio Berra'nın piyanosu Mutlak 'Müzelerde Müzik'in beşinci buluşmasının kahramanı, Vatikan Şehir Devleti Vatikan Müzeleri Valiliği tarafından Cidim (İtalyan Ulusal Müzik Komitesi) işbirliğiyle desteklenen konser serisi şu anda yedinci edisyonunda. Artık birleştirilmiş formül, Vatikan Müzelerini ziyaret etme ve ardından Braccio Nuovo ve bu yıl Castel Gandolfo Papalık Sarayı'na eklenen Pio Clementino Müzesi Heykel Galerisi gibi iki özel yerde konsere katılma olanağı sunuyor. . Claudio Berra'nın 28 Haziran Cuma günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek performansı Vatikan Şehir Devleti'ndeki Pio Clementino Müzesi Heykel Galerisi'nde planlanıyor.. Gerçekleştirilecek Müzikleri Fryderyk Franciszek Chopin, Claude Debussy ve Franz Liszt'ten.

“'Müzelerde Müzik' etkinliğinin Mayıs ayında başladığından bu yana bu edisyonda elde ettiği halk başarısından özellikle memnunuz. Müzelerin içinde korunan güzellik ile seyircinin önce hayran kalacağı, sonra da içeride dinleyebileceği müziğin yarattığı kombinasyon, şüphesiz Cidim'le birlikte edindiğimiz ve yıldan yıla zenginleştirerek ileriye taşıdığımız mutlu bir sezgidir. . ortak tutku ve dikkatle bir yıl geçirdik” diye açıklıyor Vatikan Müzeleri Direktörü Barbara Jatta.

“Pinerolo Müzik Akademisi Vakfı öğrencisi Claudio Berra, Torino'da basit bir öğrenci olduğundan beri gösterdiği büyük yetenekler sayesinde kararlı ve tatmin edici bir kariyere sahip. Vatikan Müzeleri gibi gerçekten eşsiz bir yerde konserin kapılarını açacak anahtarları ona emanet ettiğimiz için özellikle gurur duyuyoruz” diye açıklıyor Cidim'in başkan yardımcısı ve Aiam (İtalyan Müzik Faaliyetleri Derneği) başkanı Francescantonio Pollice. Konser serisi ödül aldı Vatikan'daki İtalyan Büyükelçiliği'nin himayesi. Konser, giriş bileti alanlara ücretsiz Vatikan müzeleri.