“Müziğim 'halkı yeniden keşfetmek ve 2.0 dönemine götüren”

Actinopteri

New member
“Bu program benim fikrimden doğdu, İtalya için turlarımın orchestraccia ile doğal bir sonucu olarak doğdu. İtalya'nın çok güçlü bir ilişkisi var. halk Ve birçok genç onu yeniden keşfediyor ve yeni seslerle güncelliyor. Bir muazzam mirasO Bir bilgi ve keşif programını hak etti. Ve söylemeliyim ki RAI, kamu hizmetinin tüm değerlerini somutlaştıran cesur bir proje olan bu orijinal formatta çok inandığını söylemeliyim “. Marco ConidiRoman şarkı yazarı, aktör ve grubun ön adamı OrchestracciaBöylece adnkronos ile konuşur 'Benim Müziğim', başlayacak yeni program 9 Mart Pazar 14:00 RAI2'de. -Den İletim, Conidi Lorella Boccia katılacakBir yerin geleneklerini ne kadar anlatabildiğini ve aktarabileceğini anlamak için müzik aletleriyle dolu bir minibüste İtalya'ya kuzeyden güneye bir gezi.

“Popüler müzik – Conidi'nin altını çiziyor – bir yandan antropolojik bilgi ve derinleşme aracıdır ve diğer yandan toplulukları bir arada tutan bağlayıcıdır. Her zaman, insan onu kelimelerle ifade edemedi veya ifade edemedi”. Ve İtalya'nın “muazzam bir mirası var: Salento Pizzica'dan, neredeyse bir şeytan çıkarma biçimi olarak doğan ve bugün binlerce insanı dans eden dans, Napoliten Tarantella, melankolik ve aynı zamanda festival” diye ekliyor. “Halkın ve bugün onu taşıyanların hikayesini anlatmaya değer olduğunu düşündüm: müzisyenlerin hikayesi, yeni şarkı yazarlarının hikayesi, aynı zamanda lehçede yazan rapçilerin hikayesi. Ayrıca Sanremo'da Romanesk'in temizlendiğini duyduk, Napoliten, Ligurian … Toplantılar, hikayeler ve şarkılardan yapılmış bir yolculuk“, Bekliyor.” Zaten hayatım boyunca kalbimde kalacak bazı sohbetlerim var. Bu bölümlerde de hareket edebilecekleri şeyler olacak. James Seneses'in konuştuğunu duyduğunuzda, onu duyduğunuzda Pino Daniele hakkında bazı fıkralar anlatınGerçekten keşfettiğini söyleyebileceğini … ne diyeceğini? Ben taşındım. Ama aynı zamanda evinde Eugenio Benno Güzel bir duygu vardı. Ve gerçekten inanıyorumN TV, konserlerde olduğu gibi, duygu alırsanız, o zaman halk da heyecanlı“.

Her bölümü zenginleştirmek için iki olağanüstü karakterin müdahaleleri de olacak: Ambrogio Sparagnaİtalyan popüler müziğinin tarihi hakkında bir hikaye, bölgeye göre bir hikaye yapacak, onu oynanan örneklerle zenginleştirecek (“O gerçekten popüler müziğin treccani'sidir” diyor Conidi) ve aktör Edoardo Sylos Labini Bu, bölgenin temsili bir şarkısının hikayesini anlatacak (“Çok heyecan verici sayfalar olacağını göreceksiniz”).

Conidi'nin Roma'da doğan ilk bağlantısı, popüler müzikle birlikte Deniz Günlerinden Geri Dönüş, Araba ile döndüğünüzde Lando Fiorini, Gabriella Ferri ve Alvaro arkadaşlarımın şarkılarını çok tonlu olan babamla söylerken. Ve Orchestraccia ile dolaşmak, tüm İtalya'nın kolektif hayal gücünde basılan anılar olduğunu keşfettim: radyoda duymadığımız popüler geleneğin birçok şarkısı hepsini ezbere biliyoruz “.

Bir şarkıcı -birkaç başarılı film ve TV dizisinde rol alan bir şarkıcı ve aktör, Conidi, bir TV programının yürütülmesi için ilk çıkışında: “Alışılmadık bir şef olacağım.Kesinlikle TV ve televizyon zamanlarıyla ilişkili olarak ama beni çarpıtmadan. Ayrıca kendimi dünyamın ne olduğunu anlattığım için buluyorum. Sonra, neyse ki, zaten deneyime sahip olan ve çok iyi hissettiğim ve bana çok yardım eden büyük ironi ve neşeli bir insan olan Lorella Boccia var “.

Şimdilik 16 'müziğim' bölümleri var, ama onu sonsuz hale getirebiliriz: gittiğimiz tüm şehirlerde, ayrıldığımızda başka birçok hikayeyi anlatmamız gerektiğini düşünüyoruz. Napoli'de bir bölüm yaptık ama 20 tanesini yapabiliriz. Roma'da ilk bölümü yaptık ama 100 yapabiliriz “.

VE 9 Mart Pazar günü 'Müziğim' yolculuğu Roma'dan başlayacak. Lorella ve Marco, kendilerini Roma Stornello'nun köklerinin izine koyacak ve vintage minibüslerinde, grubunun grubunu tanıyacaklar Yanmageleneğini kim devam ettirdi Roman Stornello Ve kesinlikle daha fazla rock anahtarında güncellediler. Campania kökenli Lorella Boccia, daha sonra, Romalıların ruhunu tam olarak anlamaya çalışarak, şarkıcı tarafından anlatılan gelenekte bir yol izleyecek -Songwriter Giulia Anania Roma müziğinin en büyük tercümanı: Gabriella Ferri. Marco Conidi bunun yerine çağdaşla daha bağlantılı bir yol alacak. Önce buluşacak PiottaRoma müziği geleneğini hip hop ve denizaşırı rap ile kirleten ve daha sonra yeni Roma okulunun büyük şarkı yazarlarının doksanlarda ortaya çıktığı yerel bir tarihçiyi ziyaret edecek olan: Daniele Silvestri, Max Gazzè, Niccolò Fabi.

Şarkıcı-söz yazarı için, bu gezi hakkında en güzel şey ” 2.0 dünyasına popüler müzik getiren gençlerle tanışmak. Ve fark ediyorum – diyor ki – erkeklerin birkaç yıl önce kendi topraklarıyla çok daha bağlantılı olduklarını söylüyorlar. Geleneği sürdürüyorlar ve yeni seslerle karıştırıyorlar. Geolier, Liberato, Franco 126 gibi isimler … Kısacası, ne zaman Birisi müziğin aynı olduğunu, her şeyin bir algoritmayı döndüğünü düşünüyor, gerçekte sanatçılar ve izleyiciler zaten çok ileride. Ve Sanremo 2025, müziğin hepsi algoritmaların elinde olmadığını göstermiştir. Önemli olan, sahip olduğumuz çok çeşitli çeşitliliği kapsayıcı kapıları açmaktır. Ve bunu yaptığınızda, Sanremo favorilerinin ilk 7 şarkısı arasında, 5.. Ya da görüyorsun OLLY ve BRESH gibi iki genç, kapak akşamı De Andrè'ye saygı göstermeyi seçin. Öte yandan Yeni Yıl Arifesinde RomaBir haftada düzenlenen bir konser için, L'Orchestraccia ve Boy George'un önünde 70.000 kişi vardı. Ve bu da bir şey söylemek isteyecek, “diye bitiriyor. (Antonella Nesi tarafından)