“Lucio Dalla beni kurtardı, kendimi öldürmek istedim”

Actinopteri

New member
“Lucio Dalla beni kurtardı. Arabayla kendimi öldürmek istedim ama çok iyi sürdüm…”. Antonello Seni sattım Mara Venier ile yaptığı uzun bir röportajda Domenica In'e itiraf ediyor. Şarkıcı-söz yazarı kaseti geri sarıyor ve 80'lerin başına dönüyor. “Lucio Dalla beni kurtardı, bunu herkes biliyor. Hayatımızdaki sorunlardan biri de yalnızlığa yol açan depresyon ve giderek yaygınlaşmış gibi görünen intihar düşüncesidir. 1980'de bunu fark etti. Benim hiçbir şeyim yoktu ama o Roma'dan ayrılmak zorunda kaldığımı kaybettim. Beni Carimate'e, Milano'ya götürdü. Ayrıca diğer sanatçılarla iletişim kurarak beni iyileştirdi.”

“Carimate'de iki stüdyo vardı: De Andrè, Lucio, Pooh, Pino Daniele… Akşam seanslarımız bittiğinde birlikteydik ve bazı şeyleri tartıştık. Bunu bitirmenin kötü fikri işe yaramadı.' Artık beni rahatsız etmedi, arabayı kullanarak kendimi öldürmek istedim, arabayı o kadar iyi biliyordum ki beceremedim, denemedim bile”, diye ekliyor.

“Yaşama acısı aldığım, hissettiğim sevgiyle geçti. 1983 yılında Circus Maximus'ta Roma'nın ilk şampiyonluğundan sonra verdiği konserde gerçekten iyileştim. Diğerleri ile aramda hiçbir distoni olmadığı hissine kapıldım. II Kendimi beğenmedim, kendimi kabul etmedim, mükemmelliğe yöneldim ve mükemmelliğe yönelenler çoğu zaman en kırılgan olanlardır” diye devam ediyor.