“L’italiano’yu söylemek istemedim, bu yüzden”

Actinopteri

New member
Toto Cutugno, Adriano Celentano’ya, bugün 22 Ağustos 2023’te 80 yaşında ölen sanatçının yazıp 1983 Sanremo Festivali’ne getirdiği L’italiano şarkısını söylemesini önerdi. Ve Celentano reddetti.

Celentano, sosyal medyada “Merhaba Toto!… Hatırlıyorum, arabadaydık… sanırım on altıncı yüzyıldan kalma bir dönemdi ve sen ‘İtalyan’ı kaydetmem için ısrar etmiştin. Muhteşem bir bomba daha tanışmamızdan bir gece önce patladı”, diye anımsıyor Celentano sosyal medyada medya. “‘Bütün gece uyumadım’ dedin bana, ‘sen tercüman olarak, ben de yazar olarak elde edeceğimiz başarıyı düşünerek’ şarkı gerçekten güçlüydü!!! Ama beni durduran şey hepsinden önemlisi tam olarak şu ifadeydi: ‘Ben gerçek bir İtalyanım’. Her şeyden önce yeri doldurulamaz bir ifade, çünkü bu büyük eserin tüm iskeleti tam da buna dayanıyor. Ve kendimin şunu söylediğini duyduğumda: ‘Ben gerçek bir İtalyanım’ ayağa kalkmak istiyor gibiydi”.

“Kulaklarına inanamadı: ‘Ama anlamıyorsun, asıl mesele bu, bunu seni düşünerek yazdım, çünkü sen gerçekten gerçek bir İtalyansın’. ‘Evet biliyorum’ -dedim ona- ‘ama içimden bunu söylemek gelmiyor…’. Her zaman değil, ama bazen fazla titiz olmak dünya çapında saçmalığa dönüşebilir. Ama sen şarkıyı benim söylediğim gibi söylesen bile, bugün tekrar söylemek zorunda kalsaydım. , Tam olarak senin söylediğin gibi söylerdim! Sen unutulmaz bir harikaydın ve öyle kalacaksın! Seni seviyorum. Adriano “, diye bitiriyor Celentano.