Ligabue, 30 yıl sonra o geceler hiç bitmedi

Actinopteri

New member
'Mutlu Yıllar Elvis', Luciano Ligabue'nin kariyerini sonsuza dek değiştiren albüm. Ve 90'lı yıllarda 'bir hendek kıyısında oturan' rock and roll hayalleri arasında askıya alınmış olan tüm bu adamların hayatı. 1995 yılında yayınlanan ve birkaç yıl içinde bugün hepimizin bildiği Ulusal La Liga'ya dönüştüren bir albüm. Bu albümün doğumundan 30 yıl sonra, Corregio'nun Rocker'ı, 65. doğum günü gününde, Milano'daki Apollo Club'daki Bar Mario'nun bazı şanslı hayranlarını toplamaya karar verdi.Mutlu Yıllar Elvis 1995-2025'18 Nisan'dan itibaren vesileyle yapılan birkaç özel proje sunan bir çalışma.

“Urca, otuz yıl – Ligabue'yi sahneye çıkarıyor -. Şimdi o zamandan daha iyi anladığım bu albüm neydi. Bir anda doğdu eleştirmenim: grubumla olan ilişki sona ermişti ve artık başlangıç yöneticisiyle birlikte değildim. İşlerin nasıl gideceğini bilmiyordum, özellikle iyi gitmiyorlardı ve albümün müzik yapmak, müzik içinde yaşamak ve ona biraz takıntılı olmak istediğini fark ettim ve sonra albümü “en iyi elbisede ışık, kafada biraz güneş ve ağzında bir şarkı” diyen bir şeyle kapatmak istediğimi gördüm.

Bu kaydı ele alalım, Correggio Rocker'ı itiraf ediyor, “Beni şaşırttı, 30 yıl önce bir fotoğraf görmek gibiydi, bu da herkesin biraz 'nasıl bronzlaştığım' demesini sağlıyor. Bir albüm her zaman ruhun, bir anın fotoğrafıdır ve dünyanın ve 1995'in bu vizyonunu gözden geçirmek bana çok fazla sevgi ve hassasiyete geçti. Kıvalarda görecek ve 'Gökyüzü boş, gökyüzü dolu' gibi bazı parçalar alacak bana büyük duygusal hisler verdi. Bugün hayal gücünde ve 30 yıl sonra hala orada olanlar arasında, belirli geceleri ilk defa yaşamak için canlandıran duyumlar. “Bize her zaman birlikte gerçekleştikleri şeylerin parçalarının nasıl olduğunu açıklayamıyoruz – Liga gözlemliyor -. Şarkı yazarları ve daha fazla müzikal enerjiye sahip olma arzusu ile büyüdüm. Yasadışı göçmenlerle ilişki sona erdiğinde ve çok zaman zaman çok daha Amerikalı olan bu grubun sesini buldum ve biraz zamansız hissettim. 'Mutlu Yıllar Elvis' bir moda diski değildi, bir süre trend yaptı. ”

Sonra “müzik yapmak ve onu yaşamak, biraz takıntılı hale getirmek” meselesiydi. Ve bugün, 'Vivo, Dead veya X' şarkısını açıklamak: “Benim için müzik yapmak, beni test etmek için stüdyoda bir grupla bulmak anlamına geliyor çünkü bir tur ve konserlerimiz var ve kimse gerçekleşene kadar onu almayacak … Mümkün olduğunca uzun süre müzik yapmayı umuyorum”. Eski bir ilkokulda doğan 'Mutlu Doğum Günü Elvis'in oluşumunu geri çeken Ligabue, Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan yolculuktan bahsediyor: “Asla bir tel olmadım. Her zaman gerçek tutkumlarımı, Amerika Birleşik Devletleri'nden geldikleri bir müzikal, edebi ve sinematografik bakış açısından, figürden daha fazla konuştuklarını söyleyen insanlardı. Geçen yüzyılın bakış açısı, Bizotal bir duvara bırakan pelvis hareketleri ile kendisini FBI'ın uyarı ışığı olarak önermeye geliyordu “.

Elvis'in kendisi Apollo'da bulunan muhabirlere verilen minix'te tasvir etti: “Müzik tarihini değiştirdi ve sonunda kendisinin bir parodisi oldu – sonra çok fazla öldü: çok fazla öldü: çok fazla madde, kalori, uyuşturucu, çok fazla yalnızlık ve sıkıntı. 'Mutlu Yıllar Elvis' Ligabue kutlamalarının iki harika canlı etkinliği ile sahneye dönecek: 21 Haziran Campovolo'da ve daha sonra 6 Eylül'de Caserta'nın Reggia'sında.

Caserta'da gösteri aynı olacak: “Saray'a aynı Campovolo deneyimini getirmek istiyorum”. Bununla birlikte, nostalji hakkında konuşmak için: “2023'te piyasaya sürülen '' bize adanmış 'olarak, hepimizin daha izole olduğumuzu ve bu on yılın şimdiye kadar en kötü deneyime sahip olduğunu söylüyorum. Bu nedenle bize ihtiyacımız var. İki yıl sonra koşullar kötüleşti, ancak aşamada çok fazla insan görmek beni en azından bu saatler için hala bir anlam olduğunu düşündürüyor. Bugün O zamanki gibi Liga'nın şüphesi yok: “Bizim için hala Bumba var” “diyor,” anlamına gelen “hala müzik yaparken olan yakıt ve enerji”. Aynı şey Apollo'nun izleyicisini, samimi bir vitrin içinde ve 'gökyüzü boş veya gökyüzü', 'ışık' ve kaçınılmaz 'dahil olmak üzere bazı' mutlu yıllar Elvis'in şarkılarının yeni canlı versiyonlarıyla duyulan şey. Yıllar sonra bize o gecelerin asla bitmediğini hatırlatıyorlar.