Konuk Şarkıcı olan Verissimo'da Francesco Gabbani -Songwriter bugün 16 Mart

Actinopteri

New member
Francesco Gabbani bugün 16 Mart Pazar günü konuk olacak Çok doğru. Şarkıcı -Songwriter, Sanremo Festivali 2025 'Viva La Vita' şarkısıyla, Sanremo deneyimi ve gelecekteki projeleri hakkında konuşmak için Silvia Toffanin'in çalışmasına geri dönüyor.

Francesco Gabbani, kim

Francesco Gabbani 9 Eylül 1982'de Carrara'da doğdu. Ailesinin bir müzik enstrüman dükkanı var, sonra Francesco yaşamın ilk yıllarından itibaren müzik nefes aldı, önce pili ve sonra gitarı çalmayı öğrendi. Rahibelerden okudu ve daha sonra memleketinin klasik lisesine kaydoldu.

18 yaşında bir plak şirketi ile ilk sözleşmesini imzaladı ve Funk gezegeninden Alex Neri ve Marco Baroni tarafından üretilen bir albümü 'Trikobalto' projesi ile kaydediyor. Gabbani'nin müzik dünyasında kendisini duyurmasına izin veren bir proje, ancak 2010 yılında gruptan ayrılmaya karar verdi ve ilk solo projesinin gerçekleştirilmesi için yeni bir rekor sözleşme imzaladı. Kariyerindeki dönüm noktasıydı: 2016'da Sanremo festivalinde 'Amen' şarkısıyla yeni teklifler kategorisinde zafer kazanıyor.

Ertesi yıl 'Western's Karm' (Desmond Morris'in Çıplak Maymunu gibi kültürel ve felsefi referanslarla dolu bir şarkı) ile büyük kategoriye katıldı, festivali kazandı ve Eurovision Şarkı Yarışması'nda altıncı geldi ve diğer on dört ulusun sıralamasına girdi.

2020'de bir kez daha Ariston sahnesine döndü ve 'Vicevere' şarkısıyla ikinci sırada yer aldı. Francesco Gabbani, İtalyan dizisinin film müziği 'A Profesör', Space Time'ın yazarıdır.

Aşk

Francesco Gabbani, yaklaşık dört yıldır aynı evde yaşadığı dövme sanatçısı Dalila Lardella ile duygusal olarak bağlantılıydı, bu da çeşitli yanlış anlamalardan sonra Terminus'a gelen bir hikaye. Francesco, Giulia Settembrini adında bir kızda aşk buldu. Covid yılı boyunca doğan bir hikaye: “Saronno'dansın, Carrara'dan ben, ama Pizzo Calabro'da tanıştık. Yönetmende çalışıyordu, tanıştık, o benim büyük aşkım “sanatçıyı itiraf etti, 'Vice' şarkısının kız arkadaşına adanmış olduğunu vurguladı.

Famiglia Cristiana'ya, müzikle başarı elde etmeden önce tarımla ilgilendiğini söyledi: “Babamın Carrara'daki müzik enstrüman mağazasına yardım etmenin yanı sıra, bir çiftçi olmaya karar verdim: Lahana, kabak ve diğer mevsimsel sebzeler yetiştirdim ve sonra onları satıyordum”.

Çevre ve hayvanlara olan sevgi, 2022'de Francesca Fialdini ile eşleştirilmiş bir şef olarak kariyer yapmasına yol açtı, 'Çiçek Alıyor' programı ile gezegenimizin çevresel sürdürülebilirliği ve sağlığı üzerine korunacak. Francesco Gabbani'nin sosyal medyada sık sık gösterdiği iki hayvanı var: Ettore adlı bir boğa terrier ve Jam adında siyah bir kedi yavrusu.