“Kıskanıyorum ama dünyadaki hiçbir şey için Amadeus olmak istemem”

Actinopteri

New member
“Kıskandığımı söyledim çünkü başkalarının benim sahip olmadığım şeylere sahip olması bana tamamen haksızlık gibi geliyor. Özellikle de şeylerin kalitesi açısından. Başarıyı o kadar da kıskanmıyorum çünkü eğer başarı Amadeus'a dönüşüyorsa, Bu gerçekten dünyada isteyeceğim son şey. Bunun yerine Federico Fellini gibi büyük bir yönetmen olmak isterim.” Yönetmen Pupi Avati bunu 16 Kasım Cumartesi akşamı Rai 1'de yayınlanan 'Ciao Maschio' bölümünün konuğu Nunzia De Girolamo'ya itiraf etti.

“Fellini'den her zaman alıntı yapıyorum – diye açıklıyor Avati – çünkü o benim topraklarımdan geliyor, çünkü o da köylü kültüründen oluşuyor. Ben Fellini olmak istiyorum, ben de tüm bunlara sahip olmak istiyorum”. Avati, yönetmeni en çok tüketen kıskançlığın “Fellini olmamak ve henüz Fellini olamamak” olduğunu itiraf ediyor ve “insanların temel enerjisinin kıskançlık ve aynı zamanda kıskançlık olduğuna inanıyor. Tüm bu olumsuz eşanlamlılar size, içinde bulunduğunuz konumu veriyor. Henüz hayat tarafından karşılığını alamadığınızı düşünün ve 86 yaşında, henüz karşılığını alamadığınızı düşünmek hâlâ bazı beklentileriniz olduğu anlamına geliyor” diye bitiriyor.