“Gelecekte? Celentano'yu yorumlamak istiyorum”

Actinopteri

New member
“Adriano Celentano'yu yorumlamak istiyorum, bana genç bir adam olarak ona benzediğimi söylüyorlar. Çok karmaşık bir meydan okuma olurdu, ama bunu yaparım. Filmlerde Roma'dı, neden Celentano'yu yapamıyorum?! “. Enrico BorelloWww.adnkronos.com web sitesinde ve Adnkronos YouTube kanalında tam versiyonda bulunan Adnkronos Vodcast'in yeni bölümünün konuğu. Oyuncu şu anda ona ilk kahraman rolünü veren Gabriele Mainetti'nin 'Yasak Şehri' ile sinemalarda: “Bana odaklandı ve ben ona minnettarım”. “Biraz para olduğunda, 'ama evet, risk alalım' demek için biraz mücadele edersiniz. Öte yandan Gabriele, kimseyi tanımayan bir aktöre odaklanmak için büyük cesarete sahipti. Mücadele zordu”Roma'daki Esquiline bölgesindeki bir restoranda genç bir aşçı olan Marcello'yu oynayan Borello'yu hatırlıyor. Bir gün hayatı, Çin'den kaybolan kız kardeşini bulmak için başkentte inen Mei'nin (Çinli dublör Yaxi Liu tarafından oynanan) gelişiyle ters çevrildi. “Sette Yaxi ve ben tercümanla ve bazen de çevirmenle birlikte çalıştık, tıpkı filmde gördüğümüz gibi. Ama sonunda, Çinlileri ve İtalyanları tanımasam bile her zaman birbirimizi anlıyoruz”.

Kung Fu arasında, işçi benzeri bir şekilde çekilen aksiyon sahneleri arasında, AMATRICIANA makarnası asalar ve drama ile yenen Marcello ve Mei arasında bir ihale aşk hikayesi doğar. “Hayatın hassas yönlerini yoğunlaştırma yeteneğine sahiptir” diyor aktör. Marcello'nun karakterini de bırakan bir hassasiyet: “Bu olağandan farklı bir insan modeli. Karakterinizi ifade eden güç şiddete bağlı değil”, “kişinin kırılganlığının kabul edilmesinden geçen iç güçle”. Sinemada “sık sık bir boyun eğme biçimi olarak söylenen zayıflığı görüyoruz”, “Marcello, savunmasızlığını ifade ederek güçlü kalmayı başarıyor”. Mainetti “karakterimin kaslardan bu güç mirasına sahip olmadığını bize tuttu”. Marco Giallini, 'Roma Prensi' filminde çalıştığı 'Yasak Şehir' setinde bulundu: “Onunla ilk tanıştığımda iyi değildim.” Ama Mainetti setinde bir şey değişti: “Giallini benim için bir öğretmen, o şimdiye kadarki en güçlü aktörlerden biri. Bu bir rock yıldızı, arabanın önünde yakalanan düz saçtan hareket ettiğinde”. Giallini gibi, Enrico Borello da çekirdeğe Roma: “Ben bu şehri hiç terk etmeyen Romalılardan biriyim, ben büyük bir tarih ve kök sevgilisiyim. Ailem, Roma Bingo gibi oldukça pitoresk gelenekleri koruyor, Stornelli'yi söylüyor ve antik sözler okuyoruz“.

'Yasak Şehir'den sonra Borello var “İki film çıkıyor ve çekimleri hala ayrılmak zorunda olan bir diğeri”, dahası “Birkaç gün içinde önemsediğim önemli seçmelere sahibim”. Planları arasında “Güzel bir tatil de var, ya da en azından umarım”. 'Bir çağrı almayı umduğunuz' sorusuna, aktörün şüphesi yok: “Bana Gabriele Mainetti'yi öğle yemeği düzenlemem için dememi bekliyorum”.Lucrezia Leombruni ve Loredana Errico tarafından).