Frankenstein Junior ve Tootsie'nin oyuncusu Teri Garr hayatını kaybetti

Actinopteri

New member
Amerikalı aktris Teri Garr“Tootsie” filmindeki rolüyle Oscar'a aday gösterilen ve “Frankenstein Junior” filminde Gene Wilder'la birlikte rol alan hoş bir sanatçı, bugün, 29 Ekim Salı günü, Los Angeles'taki evinde 79 yaşında öldü.. Garr, Ekim 2002'de Larry King'in CNN programına verdiği röportajda multipl skleroz hastası olduğunu açıkladı. 2006'da beyin anevrizması nedeniyle acil ameliyata alındı. Son ekran görünümü 2011'deydi.

11 Aralık 1944'te Lakewood, Ohio'da, Broadway oyuncusu ve dansçı Phyllis Lind'in (1909-1999) Eddie Garr'ın (1900-1956) kızı olarak dünyaya gelen Teri Garr, önce California Üniversitesi'nde, ardından da oyunculuk eğitimi aldı. New York'taki Aktör Stüdyosu. Elvis Presley ile eşleştirilmiş bazı filmlerde dansçı olarak ilk kez sahneye çıktı.“Acapulco'nun İdolü” (1963), “Venüs Dağı” (1964) ve “Viva Las Vegas” (1964) dahil olmak üzere, mükemmel komik zamanlaması ve etkisiz bir gülümsemeyle kendini bir sanatçı olarak kanıtlıyor.

Aktris Mel Brooks'un “Frankenstein Junior” (1974) filmiyle başarıya ulaştı ve burada Inga rolünü mükemmelleştirdi.Doktor Frederick von Frankenstein'ın (Gene Wilder) yakışıklı asistanı. Garr aynı zamanda Francis Ford Coppola'nın “The Conversation” (1974) filminde paranoyak gözetleme uzmanı Gene Hackman'ın kız arkadaşı olarak da göze çarpıyordu; “Eve Hoşgeldin Tanrım!” filminde John Denver'ın dirençli karısını canlandırdı. (1977) Carl Reiner; “Üçüncü Türden Yakın Karşılaşmalar”da Richard Dreyfuss'un hoşgörülü arkadaşıydı. (1977) Steven Spielberg'in; Coppola'nın “A Long Dream” (1981) müzikalinde Raul Julia ile ilişkisi vardı; John Hughes'un yazdığı “Bay Anne” (1983) filminde Michael Keaton'ın çalışan eşiydi. “Tootsie” filmindeki Dustin Hoffman'ın güvensiz arkadaşı rolüyle yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar adaylığı aldı. (1982), Sidney Pollack. Beyazperdede Martin Scorsese'nin “After Hours” (1985) ve Robert Altman'ın “Prêt-à-Porter” (1994) filmlerinde de rol aldı. Daha sonra “Friends” adlı televizyon dizisinde Lisa Kudrow'un canlandırdığı Phoebe Buffay'in annesi rolünü oynadı ve çok sayıda TV filminde rol aldı.

Yapımcı ve geleceğin MHM eş CEO'su Roger Birnbaum ile birkaç yıl birlikte yaşayan ve birlikte yaşayan Teri Garr, 1993'ten 1996'daki boşanmalarına kadar girişimci John O'Neill ile evlendi. Çift, Molly adında bir kız evlat edindi.

1999'da kendisine multipl skleroz teşhisi konuldu. O tarihten bu yana oyuncu, kendisiyle aynı hastalıktan muzdarip olanlara yardım etmek için çeşitli derneklerde aktif olarak yer aldı ve Ulusal Multipl Skleroz Derneği'nin elçisi oldu ve MS'e Karşı Kadın programlarına başkanlık etti. “Vücudumun bir iki hilesi vardı. Burada bir tökezleme, şurada karıncalanan bir parmak. Bir dansçı olarak eğitim almıştım ve zaman zaman ortaya çıkan rastgele ağrılara ve sızılara katlanmamam gerektiğini biliyordum. Bir Hollywood oyuncusu olmak başarıdır.” Garr, hastalığıyla ilgili bir röportajında ”Zorlayıcı olabilir ama her zaman arama kartım olan bedenin bana ihanet edeceğini bilmiyordum” dedi. (İle ilgili Paolo Martini)