Evliliğe ilk adım nedir ?

Berk

New member
Evliliğe İlk Adım: Hangi Adımı Atarsanız Atın, Mutlaka Çekişmeli Bir An Yaşarsınız!

Evlilik, her zaman büyük bir olaydır. Herkes için farklı bir anlam taşır: kimisi için sonsuza kadar bir yoldaş, kimisi için ise bir çeyrek asırlık beklenmedik bir macera. Ama bir şey kesin: Evliliğe ilk adım atılırken, o anı ne kadar 'doğal' görseniz de, aslında içten içe her iki taraf da bir nevi 'stres testi'ni geçmeye çalışır. Gerçekten 'evet' demek, hayatınızdaki en büyük evetlerden biri olacaktır.

Adım 1: "Beni Seçtiğine Emin Misin?"

Evliliğe giden yolculuk, genellikle iki kişinin birbirine göz kırpması, saatlerce saatlerce sohbet etmesi ve bazen de birbirlerine yazdığı komik mesajlarla başlar. Ama mesele o kadar basit değildir. Bir ilişkinin en temel unsurlarından biri, güven. Kadınlar bu konuda oldukça duyarlı olabilir. "Beni seviyor musun?" diye sormak, genellikle "Ben seni seviyorum ama hala bir şeyler eksik gibi hissediyorum" demektir. Erkekler ise biraz daha pragmatik olabilirler: "Neden evlenelim ki?" Cevap, onlara neden hayatını paylaşacak birini bulmak istediğini anlatan bir empati ile gelir.

İlk adım, bazen bir telefon mesajı, bazen de bir akşam yemeği sırasında gözlerine bakıp "Bunu yapabilir miyiz?" demektir. Kadınlar biraz daha romantik olabilir, belki bir kutlama planlarlar. Ama unutmayın, "Evlenme teklifine" evet demek, duygusal olarak karmaşık olabilir. Erkeklerin evlenmeye yaklaşımı genellikle daha stratejik, daha çözüm odaklıdır. Bir erkeğin aklında bu soru sürekli dönüp durur: "Hangi yüzüğü alırsam onun kalbini kazanırım?" Bu noktada 'dönüşüm' süreci başlar.

Adım 2: Aileler Arası Tanışma, Gerçek Bir Testtir!

Şimdi geldik herkesin en fazla stres yaşadığı evlilik aşamasına: Aileler tanışıyor! Erkeklerin kafasında, "Ailenin onayını almak, bana hem mental hem de pratik anlamda büyük bir başarı getirir" düşüncesi yerleşir. Kadınlar ise durumun biraz daha insani tarafına odaklanır. Aileler arasında gergin bir an yaşanması, içten içe "Bu evlilik olur mu?" sorusunu akıllara getirebilir. Ama işin komik kısmı şu ki, genellikle bu tür anlar, bir tür 'karakter testi'ne dönüşür. Kadınlar, bazen “ailelerimizi birleştirsek nasıl olur?” diye düşünürken, erkekler ailenin onayına giden yolu hesaplamak için bir tür 'stratejik plan' yapmaya başlar.

Ve aileler de aslında biraz yardımcı olur. Eğer herkesin en sevdiği soru, "Neyse, ne zaman düğün var?" sorusu ise, işte o zaman işler ciddiye binmiştir. Ve bilinmelidir ki, her kadının aklındaki o büyük soru, 'aile tanışmaları' sırasında arka planda çalmaya başlar: “Sürekli mutlu olmak için nasıl bir yol seçerim?” Erkekler içinse bu genellikle, "Çünkü bu evliliği sürdürebilmek için nereden başlamak lazım?" sorusunun cevabını aramaktır.

Adım 3: Kadın ve Erkek Arasındaki Farklar... Evet, Hâlâ Var!

Peki ya evliliğe ilk adım atıldıktan sonra kadınlar ve erkekler arasında ne gibi farklar ortaya çıkar? İnanın, sadece bu konu bile saatlerce süren sohbetlere yol açabilir! Kadınlar, genellikle ilişkiyi merkeze koyan, empatik ve ilişkisel yaklaşımları ile dikkat çekerler. Onların bakış açısında "Birlikte hayat kurmak" duygusal bir bağın, paylaşılan anların derinliği ile ilgilidir. Bu bazen, bir kadının "Beni seç, hep birlikte mutlu olacağız" şeklinde düşünebilmesi anlamına gelir.

Erkekler ise, çok da sürpriz olmayacak şekilde, pragmatik ve çözüm odaklıdır. Evet, ilişkiye değer verirler, ama bir erkeğin aklındaki sorular daha çok şu şekilde olabilir: "Evlendikten sonra birbirimizi daha nasıl mutlu edebiliriz?" veya "Evlilik, hayal ettiğim gibi istikrarlı olabilir mi?" Kadınlar duygusal yönü öne çıkarırken, erkekler bunun üzerine strateji inşa ederler.

Tabii ki bu durum kişiden kişiye değişir, çünkü insanlar sadece cinsiyetlerinden ibaret değildir. Ama çoğunlukla, erkeklerin evliliğe yaklaşımı biraz daha 'şema' odaklıdır; kadınlar ise evliliği bir yaşam yolculuğu olarak görürler.

Adım 4: Düğün Hazırlıkları - Bir Başka Evrende Yaşamak!

Düğün hazırlıkları, erkeklerin "Beni tanıyan biri, düğünümü organize etmesin!" diye düşündüğü anlardan biridir. Kadınlar ise düğün gününün detaylarını en ince ayrıntısına kadar düşünür, hatta bazen o kadar fazla plan yaparlar ki, düğünleri sanki bir film setine dönüşür. O gün için her şey mükemmel olmalıdır: o müzik, o elbise, o atmosfer!

Erkekler ise genellikle "Hayatım, hangi rengi tercih ediyorsan o renk olsun" diyecektir. Bunun altında yatan anlam ise "Ben evet dedikten sonra gerisi senin işin"dir. Fakat kadınlar, genellikle "İçindeki her şeyin özel ve anlamlı olmasını isterim" diyerek hazırlıkları daha kişisel bir hale getirirler.

Sonuç Olarak... İlk Adımın Gerçek Anlamı

Evliliğe atılacak ilk adım, kişisel tercihler ve cinsiyet rolleri üzerinden yapılan tahminlerle sınırlanamaz. Her insan farklıdır. Ancak, evliliğe adım atma sürecinde ortak bir nokta vardır: Karşılıklı güven, anlayış ve uyum. Bu adım, sadece iki insanın birleşmesi değil, aynı zamanda birbirlerine karşı daha derin bir sorumluluk hissetmeleridir. Bu yolculuk, bazen en beklenmedik anlarda, eğlenceli bir şekilde çıkabilir, bazen de derin düşüncelere, sorgulamalara neden olabilir.

Ve unutmayın, ilk adım her zaman hatırlanır. Ama önemli olan, o ilk adımdan sonra birlikte atılan her adımın kıymetidir.