“'Dedalus' İtalyan 'kalamar oyunumuz'

Actinopteri

New member
“'Dedalus' İtalyan 'kalamar oyunumuz'. Bu hikayeyi tuhaf, renkli ve aynı zamanda oldukça tuhaf karakterlerle ülkenin bir aynası haline getirmek için ulusal bir kimlik sürdürdüğünü tuttum. Biz İtalyanız, ama kimseyi rahatsız etmeden. İtalyanca'nın çok komik bir özelliği buluyorum “. Yönetmen Gianluca Manzetti, 'Dedalus' sinemasının serbest bırakılması vesilesiyle, 10 Temmuz'dan itibaren Eagle Pictures ile tiyatrolarda Adnkronos ile konuşuyor. Yakın gelecekte, ancak şimdiki zamanımıza rahatsız edici bir şekilde yakın olan film, çevrimiçi görünümün daha fazla gerçekliğe sahip olduğu bir dünyanın sosyal ve ahlaki sapmalarını ve görünürlük ve rıza elde edeceğinin, kendisini ve diğerlerini de tehlikeye atmak için her şeyi yapmaya istekli olduğunu araştırıyor. Her jestin birkaç dakika içinde paylaşılabileceği, yargılanabileceği ve viralize edilebileceği bir toplumda, iyi ve kötülük arasındaki sınır giderek daha kararsız hale gelir. Gerçek ve dijital dünya arasında böyle. “'Dedalus' ile sosyal ağları şeytanlaştırmak istemiyoruz, insanlar arasındaki nefret, yüzeyselliğin ve kopukluğun sosyal medyanın hatası olduğunu söylemek çok basit. Sosyal medyanın bizim tarafımızdan yarattığı bir sistem, kendi kendine özgü değil”, 'Roma Blues'tan sonra kameranın arkasına dönen Manzetti'yi yansıtır.

Hikayenin kahramanları Michele, Tiziana, Leo, Antonella, Filippo ve Belinda: Web 3.0 dünyasında devrim yaratmayı vaat eden yeni bir sosyal oyun olan Dedalus'a katılmak için seçilen altı yaratıcidir. İzole bir arenada kilitli olan rakipler, giderek daha tehlikeli olan oyunlara katılıyor. Ancak basit bir oyun gibi görünen şey tamamen farklı bir şey olduğunu kanıtlıyor ve erkekler, rakipler olarak kendilerini aynı zamanda uygulayıcıları ve kurbanları ayrıntılı bir intikamın kurbanlarını buluyor. “Sosyal sosyal medya iş dünyasına yaklaşımı değiştirdi, birçok genç sosyal ağları hedefledikleri için, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde şöhret ve servete ulaştıklarına ikna oldular. Sanırım birçok etkileyicinin ve yaratıcının videolarının arkasında, görünüşe göre yüzeysel görünebilecek, harika bir iş var.. Dünya – devam ediyor Manzetti – sürekli gelişiyor ve durduramayız. İş dünyası genişlemeler ve sosyal ağlar bu değişikliğin bir parçasıdır “. Sanalın ortaya çıkışı gerçek ve dijital arasındaki sınırları daha ince hale getirdi” ama bu beni korkutmuyor, dijital çağda doğdum “diyor bir futbolcu Luka Zunic (” beni, David Beckham ve Balotelli tarafından bile ilham veren karakterler.

Sosyal medyada “Kişinin genel bir ilgisizliğe yol açan birçok kez görünen ve endişe duyan kısa içerikleri hedefliyoruz” diyor Zunic. Ama sadece değil. Yönetmen ve aktör, Fomo ('kaçırma korkusu' veya bir şeyden kesilme korkusunun kısaltması: “Sosyal ağlar bu kaygıyı körükledi ve bunun için telefonda yapıştırılmış kalmaya devam ediyoruz, 'Bu haberi okudunuz mu?' Yoksa bu şeyi gördün mü? “Anksiyete bizi bir şeylerle adım atmamıza izin vermiyor”, ikisini itiraf ediyor. Diyerek şöyle devam etti: “Ayrıca olaylara katılmadığınızda veya o anda çalışmadığınız zaman sinema dünyasında olur. Toksik bir mekanizmadır.” Sosyaller “topikalimizin megafonudur ve belli bir anlamda bizi anestezi verdiler, bugün artık etkili olmayacakları çok fazla trajik içerik görüyoruz. Manzetti, podcast'leri duyarak rahatlayan insanların hikayelerini hissediyorum” diye açıklıyor Manzetti, 'Dedalus'un sevgi, nezaket ve empati daveti olacağını umuyor. Filmi, sadece sosyal medya değil, aynı zamanda hareket ettiğimiz yüzeysellik olan çağdaşlığımızın karanlık tarafında bir şikayete indirgemek istemiyorum “. Yeni nesillere “Bir telefonla değil, gözlerine bakmayı ve insan ilişkilerini yaşamayı söylüyorum, mümkün olduğunca iletişime geçin ve bu dünyadaki yüzeysel tuzaklara girmemek”Zunic'i bitirir. Lucrezia Leombruni tarafından