Cidim, Romalı gitarist Emanuele Schillaci için Rio'da konserler ve ustalık sınıfları

Actinopteri

New member
Romalı gitarist Emanuele Schillaci için Brezilya'nın Rio De Janeiro kentinde iki konser ve iki ustalık sınıfı. İlk randevu, 6 Kasım Çarşamba akşamı, Rio de Janeiro Eyaleti'nin başkenti Brezilya kentindeki Casa dello Choro'da yapılacak. Bu şehirde doğmuş bir müzik türü olan koronun mirasını tanıtmak ve yaymak amacıyla inşa edilen kültürel alanda, Roma'daki Santa Cecilia Konservatuarı'ndan mezun olan ve Yüksek Lisans derecesiyle mezun olan ustalar Giovanni Puddu ve Arturo Tallini'nin öğrencisi yer alıyor. Imola'daki “Incontri col Maestro” Uluslararası Akademi Vakfı'nda Gitar Lisans Kursu'nda sahne alacak ve Brezilya müziğiyle bariz bulaşmalardan oluşan ve kendisi tarafından yazılan metinlerden oluşan ve şu anda Japon yayınevi Da Vinci tarafından yayınlanmakta olan bir programı çalacak. Yayıncılık.

17 Kasım Pazar ve 18 Kasım Pazartesi olmak üzere iki gün boyunca, CIDIM (İtalyan Ulusal Müzik Komitesi) tarafından desteklenen “Dünyadaki genç müzik yetenekleri” projesi kapsamında yine Rio de Janeiro Federal Üniversitesi'nde (UFRJ) iki ustalık sınıfı düzenleyecek. ) 'Accademia Chigiana ve 'Incontri col Maestro' Uluslararası Imola Akademi Vakfı ile işbirliği içinde.

Son olarak, 19 Kasım Salı günü saat 19:00'da, Rio de Janeiro'daki Departamento de Instrumentos de Cordas da Escola de Música da Universidade Federal'de ikinci ve son konser.

“Romalı sanatçı, Brezilya etnofonisine büyük bir tutku duyan ve Villa-Lobos'tan Barrios'a, Ginastera'dan Piazzolla'ya kadar Latin Amerika repertuarıyla kendiliğinden bir dostluğa sahip, Avrupa eğitimi almış bir müzisyen. Klasikten Arjantin tangosuna veya cazına kolayca geçiş yaparak yıllar geçtikçe çalışıyor, deneyler yapıyor ve büyüyor, becerilerini genişletiyor ve yeteneğini pekiştiriyor. Ulusal düzeyde ödüller kazanan CIDIM, onu çok sevdiği ülke olan Brezilya'ya götürüyor; burada gitarıyla halkın ve Rio de Janeiro Üniversitesi öğrenci topluluğunun dikkatini çekebilecek.” AIAM (İtalyan Müzik Faaliyetleri Derneği) Başkanı ve CIDIM Başkan Yardımcısı Francescantonio Pollice şöyle açıklıyor:

“CIDIM, Siena'daki Accademia Musicale Chigiana ve Imola'daki Accademia Internazionale Incontri con il Maestro sayesinde Rio De Janeiro'da genç bir sanatçıya sadece klasik müziğiyle performans sergileyeceği bir sahne değil, aynı zamanda bir sandalye de sunuyoruz. Yıllardır tutkuyla çaldığı enstrümanın ustalığını buradan anlıyoruz. Brezilya ve İtalya tarihi, kültürel ve ekonomik ilişkilere sahiptir ve pek çok ortak noktaya sahiptir; bunların arasında, bugün bu Güney Amerika ülkesinden büyülenen genç Romalı müzisyen Emanuele Schillaci ile birlikte kutladığımız müzik sevgisi de var”, diye bitiriyor ünlü öğretmen Giovanni Puddu iki akademiden..

Daha fazla bilgi CIDIM web sitesinde.