CHP’li Mehmet Bekaroğlu’nun Atatürk ve İnönü’yü maksat aldığı paylaşım reaksiyon çekti! Anında sildi

Seren

New member
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AK Parti’nin kullanmaya başladığı “Yeter kelam milletindir” sloganına reaksiyon göstermek isterken tenkitlerin odağına oturdu.

“TEK PARTİ FAŞİZMİ” TABİRİ OLAY YARATTI

Bekaroğlu, Twitter hesabından yaptığı ilgili paylaşımda, “73 yıl evvel merhum Menderes tek parti faşizmine karşı Kâfi kelam milletindir demişti. Tarih tekerrürdür. Biz de 73 yıl daha sonra iki partinin kurmakta olduğu faşizme karşı “Yeter kelam milletindir” diyoruz. AKP-MHP faşizmi bu sloganı kime karşı kullanacak, birbirlerine mi?” sözlerini yazdı. Fakat burada Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü’nün cumhurbaşkanı olduğu devirleri de maksat alıp “tek parti faşizmi” denmesi hem CHP’lilerin hem toplumsal medya kullanıcılarının yansısını çekti.


HEMEN SİLİP BİR AÇIKLAMA DAHA YAPTI

Bekaroğlu, reaksiyonlara niye olan paylaşımını kısa bir süre içerisinde sildi. Akabinde da şu sözleri yazdı: “Bu paylaşımı ben yaptım ve bir kaç dakika daha sonra bir daha ben kaldırdım. Kaldırmamın sebebi daha sonradan gelen tenkitler değil, ülkeyi fazlaca partili demokrasiye taşıyan ve seçimi kaybedince, “Biz kaybettik fakat ülke kazandı” diyen insanlara haksızlık yaptığımı düşündüğüm için kaldırdım. Yanlışsız paylaşım bu; 73 yıl evvel Merhum Menderes tek parti idaresine “Yeter, kelam milletindir” demişti. Tarih tekerrürdür. Biz de artık AKP ve MHP’nin kurmakta olduğu otoriter/totaliter idareye karşı “Yeter, kelam milletindir” diyoruz.”


MUHARREM İNCE DE REAKSİYON GÖSTERDİ

Eski CHP’li Muharrem İnce de Bekaroğlu’na reaksiyon gösterip “CHP’de bayan kotasından PM üyesi, Genel Lider Yardımcısı ve Milletvekili olacaksın, Atatürk ve İsmet Paşa devrine “tek parti faşizmi” diyeceksin! CHP’de buna ses çıkaracak kimse kalmadı mı? Ben Atatürk’e, İsmet Paşa’ya faşist dedirtmem. Haddini bil Mehmet Bekaroğlu!” dedi.

İnce’ye karşılık veren Bekaroğlu ise şunları söylemiş oldu: “Algı operasyonları ile yol alıyorsun, bu üç oluyor bunu benim üzerimden yapıyorsun, üstelik epeyce sıradanleşiyorsun; lafları cımbızlayarak, yorumlayarak, ekleyip çıkararak. Çok sıradanleşiyorsun. Koca Genel Lidersin, ayıp ayıp!”