“Brezilya bana enerji verdi, şimdi sizi şaşırtmaya hazırım”

Actinopteri

New member
“Brezilya'da bir ay geçirdim ve çok daha dinç bir şekilde geri döndüm: Temmuz ayında başlayacak olan bu 'güçlü' turla yüzleşmek için gücümü yeniden kazanmam gerekiyordu”. Bu bir Bay Yağmur Rahatlamış, enerji toplamış ve hatta hafifçe bronzlaşmış bir kişiyle Adnkronos'un merkezinde bir röportaj için buluştuk. Brezilya'dan döndükten birkaç saat sonraBir süre önce duyurduğu gibi, ara verip fikirlerini yeniden organize etmeye gitti. Asıl adı Mattia Balardi olan Bay Rain, “Brezilya dönemi büyük bir ilham kaynağıydı” diye açıklıyor. Diğer kültürleri, diğer insanları, başka yerleri tanımak. Bu insani deneyim, müziğimdeki her şeye ve yaptığım işe yansıdı. çalışmak”.

Bay Rain'in yaz ve sonbaharının İtalya sahnelerindeki proje ve performanslardan yoğun bir şekilde yararlanılacağı göz önüne alındığında, bu ara bir şanstı. Yaz turu 12 Temmuz'da başlayacak La Spezia'dan 7 Ağustos'a kadar ve ardından 9 Kasım'dan (Ancona'da Palaprometeo'da olacak) 30 Kasım'a kadar arenalarda. En ince ayrıntısına kadar hazırlandığını ortaya koyduğu performans: “Konserlerimin her biri basit bir konser değil, kendimi tanıtmanın, kalbime yakın olan ve ne yazık ki çok yaygın olmayan bazı konuları duyurmanın bir yolu.” – Adnkronos'a şöyle diyor: Benim için her canlı gösteri bir fırsattır, fark yaratabilir, bu yüzden bir yıl öncesine göre daha büyük olan gruba yapacağım konuşmalara kadar her yönüyle ilgileniyorum. Ben görselliği takip ediyorum, kısacası her şeyle ilgileniyorum.”

Bu 'konuşmalarda' Mattia'nın her zaman kalbine yakın olan konular olacak. Onlardan biri çok iyi bildiği gençliğin kırgınlığı: “Maalesef gençlerin dünyasında hâlâ tekrarlanan bir tema. 'Çernobil Çiçekleri'nde bundan çok bahsettim, sahnede de benimkine benzer deneyim yaşayan herkese ulaşmaya çalışacağım. Müzik benim için bu amaca hizmet ediyor.” Çok gençler arasında giderek artan rahatsızlığın olası nedenlerini analiz eden Bay Rain, “rahatsızlık her zaman vardı, ancak şimdi özellikle gençler arasında bu durum var” diyor. kendimizi kırılgan gösterme cesaretiyaralarla, şüphelerle, korkularla dolu. Bu, benimki de dahil olmak üzere yeni nesiller hakkında gerçekten takdir ettiğim bir şey. Çok küçük kız kardeşlerim var ve onların yardım istemekten çekinmediklerini görüyorum. Günümüz dünyası çok hızlı ve bu durum sosyal medyayı da etkiliyor. Yeni nesillerin giderek daha fazla maskesiz kendilerini gösterme konusunda daha cesaretli olduklarına inanıyorum.”

'San Remo 2025 mi? Hayır, bir süre kalacağım ve söyleyecek bir şeyim olduğunda geri döneceğim'

Ancak Bay Rain'in planları turneyle bitmiyor. 20 platin plak ve 8 altın plaktan sonra Sanremo'nun 'Due Altalene' sertifikalı altın plak başarısı, şimdi de yazıp prodüktörlüğünü tamamen kendisine ait olan yeni albümle sahnede. “Evet aynı zamanda çalışıyorum yeni albümüm sadece İspanyolca -diye açıklıyor -Yayınlamak için sabırsızlandığım 15'ten fazla şarkı var. İspanya bana, kendime daha fazla deneme yapma izni verdiğim yeni bir yaratıcı çizgi sunuyor: burada konfor bölgemdeyken, sanki kendime koyduğum bu hayali engelin ötesine geçiyormuşum gibi.” Ses mi? “Balatlardan davullara ve davullara kadar pek çok şey yapıyorum, artık kimse beni durdurmuyor. Şaşıracak mıyım? Ben de çok şaşırdım,” diye gülümsüyor.

Yakın gelecekte üçüncüsü de var. Sanremo İle ilgili
astar? “Hayır, sonra – diyor hemen – Şimdi biraz duracağım, üst üste iki tane yaptımDiğer şeylerin yanı sıra, ikinci seferde sadece cesareti ve gücü olan insanlara hürmetimi göstermek için gittim, çünkü bana tamamen yabancı olduğumu söylemek asla kolay değildir, diye açıklıyor 'Due Altalene' şarkısının doğuşunu hatırlayarak. Bunu tekrar yapmadan önce biraz zaman geçecek, elbette Sanremo sahnesi kadar büyük bir amplifikatör gerektiren önemli bir şeyi söyleyeceğim zaman, belki geri dönmeyi düşünebilirim.”

O ana kadar”aşk bana her konuda ilham verecek. Müzik sevgisi, çevremdeki insanlara, kız arkadaşıma olan sevgim. Bana daha çok şey yapma ve daha çok deneme yapma gücünü veren şey, yinelenen kök, motordur.” Hayranları çok genç olduğu için Bay Rain, zor bir dönemden geçenlere tavsiyelerle bitiriyor. Büyürken: “Bu aşamaların çoğundan geçtim. Ayrıca başkalarının hepimizin birbirimize çok benzediğimizi, ortak korkularımız olduğunu, en zor zamanlardan bile kurtulmanın bir yolu olduğunu anlamalarını sağlamak için müzik yapıyorum. Bunu anlatmaktan çekinmemeleri gerektiğini belirtmek isterim, en güzeli olan kırılgan noktaların olması normaldir. Benim tavsiyem bu konu hakkında konuşmaktır çünkü yalnız değilsiniz“.

(Ilaria Floris tarafından)