“Anayasa'da popüler müzik”, neden ve ne içindir?

Actinopteri

New member
Antonello Venditti Anayasa'da pop müziğin yer almasını istiyor. Şarkıcı-söz yazarı bugün, 7 Mayıs'ta, 'Sınavlardan Önceki Gece'nin 40. yılını kutlayan turnesinin sunumu için Mic'e teklifini sunuyor. “Çağdaş popüler müziğin Anayasaya girmesi için kat edilmesi gereken uzun bir yol var. Hükümet tarafından tanınmayan tek sanattır. Tanınmak, De André ve Geolier'e itibar kazandırmak için buna ihtiyacımız var, çünkü Bu müzik olmasaydı bu ülke her şeye rağmen bu halde olmazdı.”.

Kültür Müsteşarı Gianmarco Mazzi'nin yanında oturan Venditti, “Bu rüyanın gerçeğe dönüşmesi gerektiğini söylüyor: Yazdığım şarkılar yerine eyalet yasası haline gelecek şeylerle hatırlanmayı tercih ederim. Çünkü şarkılar var ama yasaların hâlâ yazılması gerekiyor.”

Romalı şarkıcı-söz yazarı daha sonra David di Donatello'ya küçük bir iğneleme yapıyor: “David di Donatello'yu gördüğünüzde kendinizi kötü hissediyorsunuz çünkü müziğin sosyal bir doğası olmadığını, hayatımızın durumuyla ilgili olduğunu görüyorsunuz – Venditti şöyle diyor: “Ama benim için değil, kültürün desteği eksik olursa 'hayat gibi fantastik bir hikayeye' sahip olamayacak birçok kişi için”.

Hükümetin açılışı

Teklif Müsteşar Mazzi tarafından kabul edildi: “Anayasal garnizon fikrini gerçekten beğendim'Bakın ve görün, Antonello zamanının ötesinde' dedim. Bu fikre hukuki bir çerçeve çizen avukat Bardo'nun adı buydu ve ben de öyle olduğunu düşündüm. bu öneriyi takip etme ve destekleme hakkı”.

Bir yasa tasarısı hazır

Venditti basına yaptığı açıklamada, pop müziği Anayasa'ya dahil etmeye yönelik yasama sürecinin “karmaşık ama bir noktaya kadar” olduğunu söylüyor. Çünkü sporda olduğu gibi bu prensip kabul edildiğinde aynı yönetmen bizi doğrudan oraya götürür. Avukat Luca Pardo'nun öne sürdüğü bir yasa tasarısı hazırladı – şöyle devam ediyor – Bizi sözde pop müziği Anayasa'ya dahil etmeye yönlendirecek ilkeleri inceliyoruz. O zaman tek yapmamız gereken siyasi güçlerin bunu onaylaması.”

Yetenek baskısı ve yeteneğin korunması

Sanatçı, diğer meslektaşlarıyla bu konu hakkında konuşmayı deneyip denemediği sorulduğunda kuru bir yanıt veriyor: “İmkansız. Ne yazık ki, yeteneklerin ve çokuluslu şirketlerin İtalya'sı derinlemesine bir diyalog kurmanıza izin vermiyor. Birçoğu neden bahsettiğimizi bile bilmiyor, bu sorunu hissetmiyorlar. Artık şartlanma çok derin.” Venditti, çok fazla zihinsel baskı nedeniyle geçici bir duraklama yaratan Sangiovanni vakasını aktarıyor: “Sadece şunu düşünün: Sangiovanni gibi yeteneklerBu insanlar hayatlarıyla kumar oynuyorlar. Ne yazık ki zaten sürelerinin dolduğu, yeninin onları geçeceği fikrine sahipler. intihara ve acıya yol açan entelektüel, ahlaki ve manevi istikrarsızlık”.

Dolayısıyla projesi bu anlamda da faydalı olabilir: “Değişmeye zorlanan, bir şekilde doğan ve kendilerini başka bir şekilde bulan çocuklar var. Neden bu çocukları ve onların akıl sağlığını savunacak anayasal bir ağ yokbu da onların müziği başka bir şekilde, yani bir fırsat olarak görmelerine yol açıyor. Bugün olay Sanremo ve bir yetenek gösterisi. Hiç olabilir mi?”. Bunun için de finansmana ihtiyacımız var. Bugün konser biletleri 100 Euro'dur. Çok büyük bir eşitsizlik yaratıyorsunuz, sınıflar var, bu kabul edilemez.” Çünkü birinin söylediği gibi, “Müzikle yemek yiyemezsiniz” diyor Venditti. Popüler çağdaş müzik diğer tüm dünyaları besliyor. Sinemanın tüm onurları var ve tüm yükler de bizde” diye saldırıyor.

Bakan Sangiuliano'lu Perde: “Sadece onu dinlemek için Festa dell'Unità'ya gittim”

Mic'e hafif bir gecikmeyle gelen Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano'dan Romalı şarkıcı-söz yazarına büyük iltifatlar: “Gençken onun şarkılarını dinlemek için Napoli'deki Birlik partisine bile gitmiştim”, ortaya koyuyor. Bakan, “O entelektüel açıdan dürüst bir sanatçı, büyük değerler taşıyan şarkılar yazdı” diye ekliyor. Venditti onunla buluşmaya gider ve ikisi arasında kısa bir fikir alışverişi başlar. Sanatçı ona resmi olmayan bir şekilde hitap ederek, “Neden geçmiş zamanda konuşuyorsun?” diyor. Sangiuliano alkışlarla “Önümüzde büyük bir gelecek var” diyor.

Venditti, “İtalya özgür olmalı” diye ekliyor. “Kesinlikle – diye yanıtlıyor Sangiuliano – Özgür, demokratik ve çoğul.” Venditti cevap verdi: “Seninle tanıştığıma memnun oldum”, çünkü “Gücümüzü gülümsemede bulabilmeliyiz, sertlikle bir yere varamazsınız. Sürekli çatışma, partiler üstyapılardır. Arkadaşlarımızı, cinsiyetimizi, dinimizi seçmekte özgür doğduk.” Ve şu sonuca varıyor: “Umarım bugün sizinle aramdaki tüm üst yapıların üstesinden gelmişimdir. Ben üzerime düşeni yaptım, şimdi sıra sizde.”

Venditti ve savaş halindeki dünya

Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Antonello Venditti, güncel konulara da değiniyor. “Savaşlarla dolu bir dünya hakkında şarkı söylemek hoş bir görünüm değil. Benim kuşağım başkalarının başına gelenlerle de ilgileniyordu ama burada bana öyle geliyor ki, çıkarlarımızı etkileyip etkilemediğine göre savaştan ya da barıştan bahsediyoruz. Dünyaya dair enternasyonalist, küreselci bir fikrimiz vardı.” Antonello Venditti bu sabah Mic'de 'Sınavlardan Önceki Gece'nin 40. yılını kutlayan turun sunumunda öğrencilerin sorularını yanıtlarken bunu söylüyor.

“Ayrıca – diyor Venditti – bütün devletler teröristtirBaşta BM olmak üzere tüm uluslararası kurumların başarısızlığıdır ve biz düzeni getiremiyoruz. Özetlemek zor olacak ama iyi niyet gerekiyor o yüzden ilk önce barışı sağlayan kazanır. Çünkü o bir prensibi belirliyor: Yumruk atmak yerine el sıkışmaya başlıyor ve her şeyin değiştiğini görüyorsunuz” diyor şarkıcı-söz yazarı.

Yürüyüşler ve polis

'Qui'nin yazarı ayrıca öğrencilerin yürüyüşlerinden de bahsediyor. “Polis gösterilere karşı çıkmak yerine onlara eşlik etmeli. Demokratik bir ülkede bunun var olmaması gereken bir sınır olduğunu söylüyor. Polis hiçbir yerde olmamalı, özgürlüğe eşlik etmeli, gösteriye izin veriliyorsa eşlik etmeli ve onu savunmalıdır.”

“Her türlü özgürlük savunulmalıdır” diye anımsıyor Venditti – Sonunda her zaman işlerin nasıl gitmesi gerektiğine karar veren biri vardır, çoğu zaman bir dizi engel yaratan dış güçler vardır. Ancak demokrasi bir çatışma değildir”. bunu anlamak için – diye bitiriyor – Ama bu küçük kuralları uygulamak çok şey gerektirir”.