“2 yıl eroin aldım”

Actinopteri

New member
“Hastalığa rağmen, hayatımın en güzel yılıydı. 2 yıl boyunca eroin aldım, bunun dışında olmaktan gurur duyuyorum.” Francesca Fagnani tarafından Rai 2'de yürütülen programın son bölümünde Bianca Balti'nin Belve'deki röportajının bir pasajı. “”Sosyal merkezdeydim mi? Sağda olanlar bu konsepti sever, soldan biri bir model olamaz ve güzel bir eve sahip olamaz. Sağdaki kişilere aşağı inmez, solcu olmak istersem yardım istemem için sokakta kalmalıyım, “diyor Balti, şefin onayını toplayarak.” Brava “, diyor Fagnani.

Röportajın bir kısmı bağımlılıklarla karakterize edilen yaşam dönemine adanmıştır: “Durmaya karar verdiğimde, ailemden hiçbir fikrim olmadığı konusunda yardım istedim: Her zaman büyük bir sorumluluk duygusu yoktu. Diyorum ki, maddeler olmadan nasıl yaşayacağımı bilmediğimi söylüyorum, ancak sorun her zaman kendimi tanıttım, kendimi ilk çocuğum vardı”.

Kahramanı denedikten sonra durdum? Bu doğru. 3 saat sonra doz almazsanız, vücudunuz kötü hissetmeye başlar. Bu deneyimi yaşadım, boğulma duygusu uyardım. 2 yıl boyunca aldım, az değiller ama çok değiller. Sadece 2 yıl sonra ortaya çıkan kimseyi tanımıyorum, kendimle gurur duyuyorum. Hayatımda kızımın varlığına da bağlı büyük bir irade istedik. Bir gün, hala anaokuluna gittiğinde bana önemli bir ifade söyledi, o günden beri devam etmem gerektiğine karar verdim ve yaptım. Ölmekten korkmadım, çünkü bilinçsizce ölmeye çalışıyorsun “diyor.

Sohbetin başka bir pasajındaki model, “Birini sevmediğimi bildiğimde hastayım, ama artık herkes tarafından sevilmek umrumda değil” diyor. “Öğleden sonra bir milyon kazandığımı söyledim mi? 3 yıl önce söyledim mi? Zaten berraklıydım, sonra onaylıyorum” diyor.

2022'de model, BRCA1 geninin bir varyantının bir taşıyıcısını keşfettikten sonra çift önleyici mastektomi yaşadı. Eylül 2024'te Bianca Balti, üçüncü aşamada yumurtalı kanserden muzdarip olduğunu keşfettiğini açıkladı: “Hayatımın en güzel yılıydı. İçimde büyük bir güç keşfettim, güzel bir ilişki yaşıyorum. Arkadaşlarımın desteğini gördüm, hayatın ne kadar güzel olduğunu gördüm”.

“Hastalık teşhisi konduğumda, bazı doktorlar beni çok kötü hissettirdi: Birkaç kişi bana BRCA1 genleri göz önüne alındığında, yumurtalıkları çıkarmam ve beni güvenli bir şekilde koymam gerektiğini söyledi. 'Kendinizi güvenli hale getirmeniz gerekiyor' mesajını başlatmak önemlidir, ancak bunun yumurtalıklarınızı çıkaran bir yürüyüş olduğunu düşünmek zorunda değilsiniz” diyor.