“Ben bir inançsızım, tiyatroda ‘İki Papa’daki Francis’im …”

Actinopteri

New member
“İkisiyle de hiç tanışmadım Benedict XVI hiç biri Papa Francescosadece önceden II. John Paul ondan sonra bir daha asla ayak basmadım Vatikanayrıca Katolik olmadığım için, Hıristiyanlığın gündeme getirdiği konularla çok ilgilensem bile aslında inançla ilişkim yok”. Aktörün AdnKronos’a ‘itiraf ettiği’ budur. mariano rigilloyorumlamak için çağrıldı Jorge Mario Bergoglio komedide “İki Papa”ile Giorgio Colangeli ayakkabılarına adım atmak Joseph Ratzinger ve bir rahibe olarak katılım Anna Teresa Rossiniişinde Anthony McCarten yönetmenliğini Edoardo Erba’nın yaptığı çeviri ile Giancarlo Nicolettimetninden Netflix için bir film çekilen, şu ana kadar yazarın izin verdiği dünyadaki tek yapımda, tiyatro temsili ise 30 Nisan’a kadar sahnede. Roma’da Umberto Odası.

“Giorgio ve ben ilk kez birlikte oynadık: gerçekten iyi anlaştık”, diye garanti ediyor Fok. Benedict’in kim olduğu ve Francesco’nun kim olduğu konusunda tartışma yok mu? “Kesinlikle hayır – diyor gülerek – ayrıca Bergoglio’nun Ratzinger’dan daha uzun olması gerektiği düşünülürse, seçimi bir şekilde zorunlu kılan bazı ‘önceden belirlenmiş’ fiziksel özellikler vardı.” Aksi takdirde şu şekilde yapılabilir: Vittorio Gassman Ve Randone hariç değiştirilebilir rollerde Otello Ve Iago… “Hipotezin başlangıçta parıldadığını inkar etmiyorum, bunu yönetmene önermiştim – Rigillo’yu açıklıyor – ama her akşam karakter değişikliği, tüm satırları öğrenmek için muazzam bir çalışma gerektirecekti. senaryo, çünkü sahnede iki rahibe dışında neredeyse sadece ikimiz varız: ve şimdiden böyle, bu hatırı sayılır bir çaba!”.

Komedi, her ikisi için de son derece kritik bir anda iki karakterle buluşuyor, Papa Joseph Ratzinger ve kardinal Jorge Mario BergoglioPapa ile aynı liderlik kaderini paylaşacak olsalar bile, biri daha muhafazakar ve gelenekçi, diğeri daha radikal ve reformcu olmak üzere farklı vizyonlara sahip. Katolik kilisesi. çağrısından Benedict XVI şaşırtıcı istifasının ardından halefinin kim olacağını daha iyi tanımak için Papa Francescokomedinin gelişmesi başlar, “belki de adından da anlaşılacağı gibi hiç de sıkıcı değildir – altını çizmeye heveslidir. mariano rigillo – teolojik tezlerle uğraşmıyorsun ama her şey akıp gidiyor, belli bir miktar mizahla bile”.

(İle ilgili Enzo Bonaiuto)